Путин: Никой да не храни илюзии, че може да получи военно превъзходство над Русия

Нашите войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително и да изпълняват най-трудните нестандартни задачи, увери президентът

Русия винаги ще намери адекватен отговор на всеки натиск отвън. Никой да не храни илюзии, че може да получи военно превъзходство. Това заяви президентът й Владимир Путин, цитиран от Ройтерс. Това стана по време на тържествения концерт по случай Деня на защитника на човечеството, който страната отбелязва на 23 февруари.

"Никой не трябва да храни илюзии, че е възможно да получи военно превъзходство над Русия, да оказва какъвто и да е натиск върху нея. Нашите войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително, организирано, професионално и мъжествено, да изпълняват най-трудните нестандартни задачи, както подобава на закалена, боеспособна съвременна армия, която съхранява своите традиции и воинския си дълг", подчерта руският президент.

Владимир Путин съобщи, че успешно се изпълнява мащабна програма за превъоръжаване на армията и флота, включително за усъвършенстване на системата за въздушно-космическа отбрана и на ядрените сили. "Това е гаранция за глобалния паритет", каза държавният глава. Няма съмнение, че при всички обстоятелства тази програма ще бъде изпълнена, увери Путин в заключение.