"Ислямска държава" заплаши Обама, че ще го обезглави насред Белия дом

От групировката пуснаха видео, чрез което разиграват зловещия сценарий

„Ислямска държава“ заплашиха да обезглавят президента на САЩ Барак Обама и да превърнат страната в мюсюлманска провинция. Това става ясно от последното видео на групировката, пуснато в интернет.

На кадрите е показано как облечен в черно джихадист стои над кюрдски войник, който впоследствие е обезглавен. Преди екзекуцията на пленника, ислямистът предупреждава президента на САЩ: “Знай, ти, Обама, че ще достигнем до Америка. Знай още, че ще ти отрежем главата в Белия дом и ще превърнем Америка в мюсюлманска провинция“. Заплахите на екстремиста не са само по адрес на САЩ. В тях са включени още Франция и „сестра й“ Белгия. „Предупреждаваме ви, че ще дойдем с коли бомби и експлозиви и ще ви отрежем главите“, казва терористът.

След това ислямистът отправя закани и по адрес на кюрдския лидер Масуд Барзани. „Що се отнася до теб, Масуд, ти куче, ще те обезглавим и ще те изхвърлим на боклука на историята. Знай, че ние сме мъже, които не се страхуват от нищо. Ще наложим законите на Аллах, да се слави неговото име“, каза още екзекуторът.Във видеото джихадистът се заканва още да убие държаните от групировката йордански и японски заложници, ако задържана от Йордания джихадистка не бъде освободена.