Заради заплахи за тероризъм спряха филм за убийството на Ким Чен Ун

Ние съветваме всички да стоят по-далеч от киносалоните, в които ще бъде показван филмът. Желаещите да видят филма ги очаква тeжка съдба, се казва в заплахата.

Американската филмова компания "Сони пикчърс" отмени в сряда премиерата на филма "Убийствено интервю" в САЩ, предадоха световните агенции.

Филвът, разказващ за коварен план за покушение над лидера на КНДР Ким Чен Ун, трябваше да излезе на екран следващата седмица.

"Повечето от нашите партньори се отказаха от прожектирането на филма, поради тази причина ние отменихме премиерата на лентата, предвиден за 25 декември, се казва в съобщение на компанията. Ние разбираме и уважаваме решението им и напълно споделяме тяхната заинтересованост за осигуряването на безопасността на сътрудниците на кинотеатрите и на нашите зрители".

Най-големите вериги киносалони в САЩ, като "Ригъл синемас", "Синемарк", "Ей Ем Си", "Кармайк синемас" и "Синеплекс" се отказаха да сложат в афиша си скандалния филм. 

Както стана известно по-рано хакери, които поеха отговорността за похищението на конфиденциални данни от "Сони пикчърс", отправиха до филмовата компания писмо, с което предупредиха за възможни терористични актове при прожекциите на филма "Убийствено интервю". 

Списание "Варайъти" публикува откъс от посланието, в което се казва, че желаещите да видят кинолентата ги очаква "тeжка съдба".

"Ние съветваме всички да стоят по-далеч от киносалоните, в които ще бъде показван филмът", се казваше в писмото.

Комедийният екшън разказва за двама американски журналисти, в рлоти са Джеймс Франко и Сет Роугън, които пристигат в Пхенян за интервю с Ким Чен Ун. Но преди заминаването им, те са вербувани от ЦРУ, което им определя ключова роля в готвещото се покушение срещу севернокорейския лидер.

Агенция "Ройтерс" отбелязва, че актьорите Бен Стилър, Стив Карел, Роб Лоу, водещият Джими Кимел и режисьорът Джъд Апатоу, които са приятели на Роугън и Франко, са критикували решението на "Сони пикчърс" за изтеглянето на филма. 

Франко и Роугън не са направили никакъв коментар досега.