Безредици и в Лос Анджелис, 130 души са арестувани

над 2 000 войници от Националната гвардия бяха изпратени в Сейнт Луис, за да предотвратят поредна нощ на бунтове и грабежи.

Протестите, които започнаха във Фъргюсън, заради оправдателната присъда на полицай, застрелял чернокож младеж при опит за обир, обхванаха и Ню Йорк, Вашингтон и Лос Анджелис.

В Лос Анджелис са 130 души. Протестите в продължение на няколко часа се проведоха в близост до магистрали, полицейски управления и улици. Активистите опитаха да блокират магистралите 110 и 101. Те скандират "Няма да има съдебен процес, няма да има мир", настоявайки за наказание на полицая Дарън Уилсън.

В резултат на сблъсъците между демонстранти и полицейски служители е бил ранен един човек.

Междувременно, над 2 000 войници от Националната гвардия бяха изпратени в Сейнт Луис, за да предотвратят поредна нощ на бунтове и грабежи.

Президентът Барак Обама заяви, че задействаната федерална проверка по случая със стрелбата срещу 18-годишния Майкъл Браун, ще бъде навременна и точна, въпреки че полицаят Дарън Уилсън неколкократно заяви, че съвестта му е чиста.

Припомняме, че бунтовете във Фъргюсън започнаха в понеделник вечерта, след като беше обявено, че белият полицай няма да бъде съден за убийство. Стотици жители на градовете, предимно афроамериканци, излязоха на улиците, за да протестират срещу това решение. Действието бързо прерасна в масови безредици с погроми, палежи, грабежи и стрелба.