Силви Вартан записва нов албум в София

Албумът, чието излизане предстои около февруари догодина, ще бъде записан на 3 места, изключително важни в живота на Силви Вартан

Световноизвестната френска певица от български произход Силви Вартан записва песни от новия си албум в София, научи “24 часа” от близки на звездата. Вартан не е обявила официално пътуването си до България, тъй като разполага с ограничено време и иска да се посвети изцяло на записите. Певицата пристигнала в четвъртък от Лос Анджелис след тежък многочасов полет и след кратка адаптация заради часовата разлика веднага се заела с работа.

Албумът, чието излизане предстои около февруари догодина, ще бъде записан на 3 места, изключително важни в живота на Силви Вартан – България, където е родена и където минава ранното ѝ детство, Франция, където се превръща в голяма звезда, и САЩ, където заедно със съпруга си – музикалния продуцент Тони Скоти, живее през последните години. С тях в Америка е и малката им дъщеря Дарина, която е осиновена в България и която този октомври става на 18 г.

В песните, които записва във всяка от трите държави, ще бъдат отразени местният колорит и дух. Така в репертоара, записан в София, ще има елементи от българския фолклор. Вартан записва с музиканти в камерен състав – пиано и малко други инструменти. Близките на звездата обаче не издадоха къде се осъществяват записите именно заради молбата за дескретност от страна на певицата.

Почитателите на изпълнителката този септември ще я видят и в малко необичайна светлина. Тогава тя ще стане театрална актриса в новия спектакъл “Не ме гледайте така” на вариететния театър в Париж. В него ще си партнира с едно от големите имена на френската комедия – Изабел Мерго. Създателите на спектакъла били скептични, че Вартан ще се съгласи поради огромната ѝ заетост, но тя мислила само час, преди да каже “да”.