Вторият напуснал хорист предлага да се дадат 100 лв. на Рашидов, за да прави скулптури

Според него е грешка на ръководството на хора, че не са се спазарили за по-високи хонорари. Малинов е огорчен от изказването на Вежди Рашидов, че който не е доволен от парите, може да напуска

Вторият напуснал хора „Йоан Кукузел Ангелогласният” - Стоян Малинов, предлага да се дадат 100 лв. на Рашидов, за да прави скулптури. Той отправи това предложение в ефира на БТВ по повод скландалното изказване на министъра, че певците скачат срещу държавата, която „ги храни“. Той обяни, че църковният хор не е на държавна издръжка.

Преди дни стана ясно, че Георги Петров е изгонен заради острите си изказвания към министъра на културата във връзка с хонорарите на хористите за изпълненията им в Париж покрай откриването на изложбата в Лувъра. Малинов реши да подкрепи колегата си.

„За пръв път пътувах с „Йоан Кукузел“ и бях без настроение“, посочи той. Според него е грешка на ръководството на хора, че не са се спазарили за по-високи хонорари.  Малинов е огорчен от изказването на Вежди Рашидов, че който не е доволен от парите, може да напуска. Рашидов дори заяви по адрес на Георги Петров: „Ще му дам 100 лв. да миряса“. Според него е нормално хонорар за подобно участие да е 200 евро, а предвид че съставът е 13 човека, това е под 3000 лв.

„Първоначално мислех временно да прекъсна участието си до решаването на финансовите музикални отношения. Но след освобождаването на колегата Георги Петров, аз взех окончателно решение”, каза още той. Той спомена, че това не е първият скандал с определянето на хонорари. "Хорът е гостувал в Петербург, където хонорарът беше 15 долара", конкретизира Малинов.

Протест срещу министъра на културата Вежди Рашидов ще се проведе тази вечер. Събитието е наречено „ПЕЙWITH ME“. Призивът е всеки да дари стотинки за Рашидов, да се съберат 100 лева и да се дадат на министъра на културата, за да „се успокои и да си ходи, защото си е изпял песента“.