​Кирил Домусчиев: Вдигането на осигурителния праг не е реформа, а връщане на фирми в сивата икономика

КРИБ няма амбициите да е втори център на властта, казва бизнесменът

Грешно е да се мисли, че вдигането на цените е реформа. Да вдигнеш цените на тока, размера на осигуровките, данъците - това не е реформа и комсомолците министри много се лъжат.Това обяви по bТВ шефът на КРИБ Кирил Домусчиев. Той е категоричен с подобни измислени мерки просто много фирми ще бъдат върнати в сивия сектор.

Много компании излизат от България, напускат, няма среда за бизнес. Трябва да има истинска реформа, трябва да се види колко се краде от акцизи, от ДДС. Трябва да се знае къде са дупките, от къде изтичат парите и след това да се правят промени. КРИБ проведе анкета сред своите членове и всички те са коатегорични, че вдигането на осигурителните вноски е грешна реформа. Нашите членове единодушно заевяват, че на следващи избори не биха гласували за партия, която увеличава осигурителния праг, посочи Домусчиев.

Той декларира, че КРИБ няма амбиции да е паралелна власт, нито да изземват чужди функции. Целта им е единствено да подпомагат правителствата и да привличат частни инвестиици.

Амбицията ни е да се извършат необходимите реформи в кратки срокове, да сме експортно ориентирани и да сме един икономически тигър в района, допълни още собственикът на Лудогорец.