Жертви на сексуално насилие в Холивуд обвиниха в лицемерие облечените в черно актриси

На шоуто "Златни глобуси" не са били поканени няколко от основните обвинителки на Уайнстийн, откъдето гръмна скандалът

Роуз Макгауън

Роуз Макгауън

Актрисата и активистка Роуз Макгауън - едно от главните действащи лица в скандала с обвинения в сексуални посегателства на десетки жени от холивудски продуцент Харви Уайнстийн, осъди "холивудското лицемерие", демонстрирано на церемонията за наградите "Златен глобус", съобщават редица американски и британски медии, сред които Фокс нюз и в. "Дейли мейл".

Фокс нюз отбелязва "подозрителното отсъствие" от наградното шоу на няколко от основните обвинителки на Уайнстийн - Макгауън, Азия Ардженто, Анабела Шиора, Дарил Хана, Мира Сорвино, Розана Аркет. 44-годишната Роуз Макгауън е обвинила в лицемерие присъствалите на церемонията актриси, които носеха черно в знак на солидарност с жертвите на сексуален тормоз, в размяна на туитове с Азия Ардженто.

"Мога да говоря само от свое име, но аз не само не бях поканена на церемонията за наградите "Златен глобус", но и никой не поиска мнението ми за движението "Времето изтече", нито да подпиша отвореното писмо. Аз подкрепям инициативата, въпреки че бях изключена от нея. Явно не съм достатъчно влиятелна или холивудска", пише 42-годишната Азия Ардженто в Туитър.

В послание, адресирано до Макгауън, италианската актриса допълва: "Никой не трябва да забравя, че ти беше първата, която наруши мълчанието. Всеки, който се опитва да омаловажи това, е трол и враг на движението против насилието над жени. Ти ми даде кураж да проговоря. Винаги ще бъда на твоя страна".

В отговор на поста на Ардженто, Роуз Макгауън пише: "Никой от тези изтупани хора, облечени в черно в знак на солидарност с такива като нас, нямаше да си мръдне пръста, ако аз не бях разкрила истината. Нямам време за холивудски фалш". Отношение по въпроса в социалната мрежа са взели и сестрите Аркет.