Украинска певица с шокиращо признание за живота на украинските артисти

Даша Астафиева

Даша Астафиева

Певицата и блогър Даша Астафиева говори с голяма болка и разочарование за изявите на своите колеги по време на опустошителната война, която Русия води с Украйна, пише УНИАН.

В интервю за OBOZ.UA тя признава, че някои нейни колеги са я блокирали, след като публично е критикувала тяхното поведение във време, в което окупаторите убиват и мародерстват над нейните сънародници, рушат и опустошават страната им.

„Хора, които познавам лично, но предпочетоха да избягат в чужбина, ми пишат: „Видях част от интервюто, в което ме обвиняваш. Но аз избирам живота, а ти избираш войната и смъртта." Ако всички мислеха така, тогава кой щеше да защити страната ни? И щяха ли да останат хора? Една война се печели от съзнателни хора, които са готови да останат тук докрай, да жертват всичко. Аз вече предпочитам да мълча за това, че тези същите бегълци не печелят пари, имайки предвид голяма аудитория, която събират, за ди ги даряват. Не, те не се притесняват да водят разгулен живот. И това не е само жалко, а много обидно. Дори не мога да си представя как се отразява това на военните и семейства, които са загубили близки в тази война“, казва Даша.

Според нея много украински звезди се „държат неадекватно“, участват в развлекателни програми в чужбина сега, което е несъвместимо с това, което сега се случва в страната по време на войната. На въпрос дали говорим за Настя Каменских, която обяви в социалните мрежи, че започва кариера на световен изпълнител, Астафиева обяснява, че говори не само за нея, а за много други звезди, с подобно поведениет. Хората искат да продължат да вървят по пътя, по който са тръгнали преди войната: да бъдат разпознаваеми, да получават комплименти, да пеят песни за любовта."

Астафиева коментира и поведението на  Потап, който „пее, колко велик доброволец е и как, ако някой се опита да притисне човек, който е живял в мазето няколко месеца, просто ще се изплюе в лицето му."

"Между другото, той ме блокира за критиките към него. Аз публично казах и казвам: дори за мен е неприятно да слушам такива песни, въпреки че не се смятам за някакъв изключителен доброволец. Но аз оставанах в страната и правя това, което искам. Не че не мога  да пея и на сцената, да пътувам по света и да отмарям на слънце, пръскайки парите, които съм спечелила. Но, момчета, сега не е моментът за това!“, отбелязна Астафиева.

Превод: Faktor.bg