С филма "Пулсът на Украйна“ отбелязват 2 години от агресията на Русия в Украйна

С премиера на документалния филм „Писма от войната. Писмо 1 – Пулсът на Украйна“ и фотоизложбата „Война vs. Живот“ на фотографа Олександър Барон ще бъдат отбелязани две години от началото на руската агресия в Украйна.

Събитието ще се състои на 23 февруари от 18.00 ч. в Централния военен клуб, когато Русия започна „специалната военна операция“ в независимата и суверенна държава.  

На събитието ще присъства министърът на отбраната Тодор Тагарев. Поканени са Н. Пр. Олеся Илашчук - посланик на Украйна у нас, представители на дипломатическия корпус, както и висши офицери от Българската армия.

Филмът „Писма от войната. Писмо 1 – Пулсът на Украйна“ е първият от поредицата „Писма от войната“, продукция на Информационния център на Министерството на отбраната. Целта е да представи емоционален човешки разказ от първо лице за войната в Украйна във всичките й прояви, както и мястото на българите в нея. След прожекцията ще се състои дискусия с екипа, създал филма – Тетяна Станева (сценарист и режисьор), Тома Иванов (изпълнителен продуцент), Борислав Василев (оператор), Ян Лелюк (оператор), Мариана Пенчева (монтажист), Дана Метанова и Милена Тошева (редактори). /БГНЕС