Подоляк: Стана хронично Кремъл да лъже

Михайло Подоляк

Михайло Подоляк

Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк отговори на обвиненията на директора на ФСБ на Руската федерация Александър Бортников срещу Киев.

Подоляк нарече лъжа изявленията за това, че Киев е организирал масово убийство в „Crocus City Hall“.

"Отново. Това вече стана хронично. Има неопровержими факти, общо е разбирането (в различните страни) какви са причините и последствията, дори неутрални страни абсолютно отхвърлят да има "украинска следа в терористичната атака в „Crocus City Hall". Но и след лъжите на Путин (нищо друго не може да обясни обсебеността този субект, която обуславя неадекватните му изявления), лъжата официално се разпространява и от субекта Патрушев, а след него и от „шефа на ФСБ” Бортников...”, написа Подоляк в социалната мрежа „X“ (Twitter).

Припомняме, че директорът на ФСБ Александър Бортников, коментирайки терористичната атака в Crocus City Hall, каза, че „украинските специални служби са допринесли за терористичната атака, която е била подготвена от радикални ислямисти“.

Тази версия беше лансиран днес и от друг високопоставен представители на руските власти - секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев в отговор на въпрос на журналисти "Ислямска държава" или Украйна е организирала касапницата в Красногорск.

"Разбира се, че Украйна стои зад атаката срещу концертна зала край Москва", бе категоричен Патрушев, който е и бивш военен и бивш дългогодишен шеф на руската Федерална служба за сигурност, предаде АФП.

В понеделник президентът Владимир Путин призна за първи път, че "радикални ислямисти" са зад атаката, но предположи, че те все пак те са свързани с Украйна.

Предо: Faktor.bg