Откриха мъртъв вокалиста на „Linkin Park“ (Видео)

Честър Бенингтън

Честър Бенингтън

Вокалистът на „Linkin Park“ Честър Бенингтън се е самоубил, като се обесил, съобщават световни медии.

Според TMZ, Бенингтън е открит в частната си резиденция в Palos Verdes Estates в Лос Анжелис днес (20 юли) малко преди 9 ч. Певецът беше бащата на шест деца от два различни брака.

Честър Бенингтън бе едно от водещите лица на музиката на 21-ви век като вокалист на „Linkin Park“. Бандата се радваше на огромен успех още с представянето на дебютния си албум, „Hybrid Theory“ през 2000 г. Заради оригиналната музика, която прави бандата, албумът се превръща в един от най-високо продаваните рок албуми в историята на САЩ, получавайки диамантен Сертификат от RIAA през 2005 г. за продажбите му от над 10 милиона екземпляра.

По време на своята музикална кариера Бенингтън записва седем албума с „Linkin Park“, последният от които е „One More Light“, който излезе по-рано тази година. Групата е продала над 70 милиона албума в целия свят, като така фронтменът оставя зад себе си огромно музикално наследство.

„Linkin Park“ бяха планирали да започнат турне в Северна Америка, за да популяризират албума си „One More Light“ на 27 юли, с подкрепата на „Machine Gun Kelly“.