Убили лейди Даяна в линейка

Истинска бомба хвърли в страната на британската кралица американският таблоид “Глоуб”, който направи сензационно разкритие - принцеса Даяна е била убита в линейката, която я е взела от мястото на катастрофата в Париж. 

15 години след загубата на лейди Ди, както  предпочитаха да я наричат британците, версиите за трагичната й смърт продължават да предизвикват интерес и бурни спорове. В повечето от тях намесват британското кралско семейство и спецслужбите от Лондон. А в някои от конспиративните теории дори се твърди, че именно от тях е дошла заповедта за убийството на непокорната принцеса. 

Според официалната версия пък принцеса Даяна и нейният приятел Дои Ал-Файед не са били с предпазни колани и заради това са загинали в автомобилната катастрофа в тунела Понт де л'Алма в Париж през 1997 г. Колата е шофирана от бодигарда Анри Пол. 

Даяна, Доди Ал-Файед и Анри Пол, който е шофирал наетия Мерцедес-Бенц, катастрофират, след като отчаяно се опитват да избягат от преследващи ги папараци. Високата скорост, с която се е движело луксозното возило е станала причина мерцедесът да се блъсне в тринадесетата колона на тунела и този удар се оказва фатален за Даяна, Доди ал- Файет и Анри Пол. 

Двулентовият тунел е построен без метална бариера пред колоните. Нито един от пътниците в колата не е бил с предпазен колан. Кръвният анализ показва, че Анри Пол е бил под влияние на алкохол три пъти повече от допустимите норми. Бодигардът на Файед - Тревор Рийс-Джоунс - който седял на предната пътническа седалка, е бил най-близо до мястото на удара, но въпреки това е единственият оцелял. 

Анри Пол и Доди Ал-Файед загиват на място, а Даяна, която е седяла на задната седалка, но без колан, се приплъзва напред при удара и потъва под предната седалка. Тя получава множество сериозни наранявания на сърцето с последващ вътрешен кръвоизлив. Транспортирана е с линейка до болницата, но по пътя получава два сърдечни пристъпа. Въпреки опитите на лекарите, включително вътрешен сърдечен масаж, тя умира. 

Според "Глоуб" обаче има безспорни доказателства, че лейди Даяна е била убита точно в линейката и те ще сложат край на мистерията около смъртта й. 

Изданието посочва, че Кейт Мидълтън, съпругата на принц Уилиям, е поискала ново разследване около смъртта на Даяна, откъдето вероятно са и новите подробности.