Чиновници бламират шествие под надслов „Путин не е наш цар“ в Русия

Администрацията на област Рязан е отказала разрешение да бъде проведен митинг под надслов  „Той не е наш цар“ (визират Владимир Путин - б.ред.), който трябва да се състои на 5 май, организиран от привържениците на опозиционния лидер Алексей Навални, съобщава сайтът "7Х7", позовавайки се на информацията на Роман Бугаков,  координатор на Щаба на Навални в Рязан.

Активистите искаха шествието да се проведе от площад "Победа" до площад "Ленин", където ще бъде организиран и митинга на опозицията в Русия.  Длъжностни лица обаче отказват да има такова шествие, без да обясняват причините, а митингът трябва да бъде изнесен в края на града – до паметника „Братя по оръжие“, обяснява Бугаков.

За решението на кметството координаторът на Щаба на Навални в Рязан е бил информиран по телефона,  не е получавал писмено уведомление. Бугаков добавя, че привържениците на Навален все още възнамеряват да проведат планираното шествие, въпреки отказа, който са получили от чиновниците в Рязан.

Дни преди мероприятието сподвижници на Алексей Навални са подали в кметството на Москва уведомление за провеждането на шествие на 5 май. То ще трябва да се проведе по ул.Тверска и ще стигне до Манежния площад, където ще бъде митингът на опозицията в руската столица.