Българомразецът Сатановски: Да изтрием британските острови от картата на света в отговор на заплахите към Русия

Великобритания не може да стресне Москва, казва политологът

Евгений Сатановски

Евгений Сатановски

Русия вече е готова с отговор на истерията във Великобритания, която се случва не за първи път, заявява Сатановски, цитиран от nation-news.ru. Той изтъква, че двете страни вече трети век не могат да намерят допирни точки по казуса Крим. 

Политологът Евгений Сатановски коментира ситуацията, свързана с руско-британските отношения на фона на разрастващия се скандал, свързан с покушението над бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, за чието отравяне е заподозряна Русия.

Както отбелязва  "Экономика Сегодня", в ефира на радио "Вести ФМ" политологът е изразил мнение, че особената ситуация, в която се намира Великобритания днес, едва ли ще може сериозно да стресне и навреди на Русия. 

Според политолога заплахите на Великобритания за налагане на санкции на Русия и изгонването на руски дипломати няма да има особено значение за Кремъл, доколкото, както напомнят експерт, през 1927 година са били „изгонени всички“ и отбелязва, че дори да напуснат страната всички руснаци, които в Лондон и неговите околности наброяват 32 000, руските правоохранителни органи само ще бъдат щастливи.

В отговор на евентуалното замразяване на руските активи в Лондон, ако изведнъж решат, че те представляват опасност за Обединеното кралство, Сатановски отбелязва, че Русия също има отговори и един от тях е – да изтрие британските острови от картата на земята. 

Сатановски е политолог, свързан с режима на Кремъл, който в множество коментари напада без повод България и се държи пренебрежително към приноса й за руската култура и духовност.