Мицкоски: Това е революция, народът обича Македония

Христиан Мицкоски

Христиан Мицкоски

Днес народът на Македония доказа, че обича страната си. Всеки един, който подценява народа, подценя и Македония и това е голяма грешка. Обещах победа със 100 000 гласа, но ние печелим с над 170 000.

Това каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски след като станя ясно, че неговият кандидат за президент Гордана Силяновска-Давкова печели убедително пъвият тур от президентските избори.

За Силяновска са гласували 354 603 избиратели или 40,20%. Втори е действащият държавен глава и кандидат на управлявалата партия СДСМ Стево Пендаровски, събрал 176 364 гласа или 19,99 на сто. Двамата отиват на балотаж на 8 май.

"Доказахме, че Македония съществува и ще съществува още дълго време. Обещавах много неща и всичко стана факт... Посланието е ясно и много просто. Македония не се страхува. Македония се връща в ръцете на народа. Македония е на крака...Македония днес доказа, че е по-силна от престъпността и корупцията", каза Мицкоски и изрази удовлетворение от постигнатите резултати. "Това е най-добрият резултат, който ВМРО-ДПМНЕ получава от позицията на опозиция. Над 600 000 души гласуваха срещу властта. Това е цунами. На 8-ми май напълно ще ги нулираме", каза още лидерът на ВМРО-ДПМНЕ. Според него случилото се е революция на народа в Македония.

"Първият кръг е жълт картон. На 8-ми май трябва да получат окончателно червен картон", призова Мицкоски и съобщи, че преди изявлението си е говорил с лидера на обединената албанска опозиция Арбан Таравари, който също бе кандидат за президент. "Пожелах успех на предстоящите парламентарни избори на Таравари и успешно бъдещо правителство", каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и съобщи, че "ще разговаря с албанската опозиция за подкрепа за втория тур от президентскити избори". Арбен Таравари, който представлява опозиционен албански блок събра 82 362 гласа или 9,34 на сто. /БГНЕС