Раздробени царисти готвят план "Костов" за Бойко

Царската партия вече е готова с план Б за завръщането си във властта.

След като успя да превземе непревземаемата крепост на Иван Костов през 2001 г., днес хора от НДСВ се готвят за нова офанзива, с която да превземат „Дондуков” 1. Този път политици от жълтата партия са подготвили нов план, за който се досетиха от тлюспването на знакови фигури и бивши министри от формацията през 2004 г. Бившите царедворци постепенно започнаха да оплитат Бойко Борисов в паяжината на последователното създаване на нови партии, които трябва да сложат прът в колелото на ГЕРБ по време на парламентарния вот догодина.

Всички оръжия на определящите се за центристка партия вече са насочени срещу настоящото правителство. Емблематични фигури, които бяха пристанали на НДСВ, са насочили дулото си към Бойко Борисов. Премиерът също бе част от жълтата върхушка, но се отрече от нея, след като не му бе предложен по-висок пост в рамките на тройната коалиция. Премиерът беше предвиден за депутат от Благоевград, но бившият главен секретар на МВР се обиди на Царя и се отказа от поста.

В знак на отмъщение царската партия, която не се забелязва на политическата карта, обяви война на Бойко Борисов. Тя използва тактиката си, която събори почти сигурния втори мандат на Иван Костов през 2001 г. Тогава упорито се твърдеше, че прословутият кръг „Монтерей” не иска, а и няма интерес от ново управление, в което премиер да бъде Командира. „Почти” насила беше докаран Симеон Сакскобургготски. Наследникът на цар Борис III изглеждаше като извънземен в Ню Йорк, както пее Стинг в една от най-известните си песни. Царя обеща да ни оправи за 800 дни, както го и стори по-късно в рамките на два мандата. В момента франкенщайните, които създаде само с присъствието си, опитват да повторят хода му. Бежанският лагер на „жълтите” беше сензационно открит още преди осем години.

Царят е мъртъв, да живее царят!

Разцеплението на царедворците създаването на оперативните партии започна през 2004 г. Тогава Емил Кошлуков, който сега се търка в шармантната власт на Борисов, отцепи група депутати от НДСВ. Тогава, заедно с Юлиана Дончева, създадоха партия „Новото време”. Впоследствие провалиха един от най-ключовите вотове на недоверие по време на прехода и в последната секунда подкрепиха правителството на ДПС и НДСВ. След това обаче хората на Царя отново застанаха срещу него и продължиха да играят контра на тогавашния кабинет. Непоследователните отлюспени царедворци продължиха да се лутат в политическата карта и години наред сменяха цветовете на хората, които подкрепят. В момента под крилото на депутата от ДПС и медиен бос Делян Пеевски Кошлуков и компания са на гребена на вълната в оранжевата телевизия на народния представител.

Куфарчетата на Луканов се отвориха за царедвоците

Примерът на Кошлуков последваха и шепата останали царедворци. Най-пресният пример за нова партия е създадената от бившия министър на отбраната Николай Цонев, който бе подсъдим по 3 дела. Той обяви официално създаването на новата бизнес формация  „Нова алтернатива” през лятото тази година. „Искаме да променим нещата и да направим нещо добро”, заяви Цонев. Заместник-председател на „Нова алтернатива” пък стана Камелия Нейкова, която е бивш заместник-министър на отбраната в управлението на тройната коалиция. „Членовете ни са млади, постигнали нещо в своя жизнен път. Новата партия ще изповядва идеологията на патриотичен либерализъм.

Платформата ни се разработва в момента и ще очаквам, потенциалните ни симпатизанти и гласоподаватели, хората на бизнеса –предприемачите и техните служители, да ни подкрепя. Четирите стълба на нашата платформа са нацията, модерната икономика, законността и свободата на личността и качественото , ефективно управление в полза на хората, отбеляза Цонев. Институциите да работят за хората, а не обратно, допълни той. Омръзна ни този политически театър, подчерта Цонев. Тъй като сме държава на флашките сме ви приготвили една флашка за подарък с информация за нашето учредително събрание, с чувство за хумор се обърна Цонев към медиите”, обяви Николай Цонев. В Политическия съвет са Ева Калчева, Камелия Нейкова, Любомир Новоселски, Диана Бурова - икономист, Снежана Димитрова – експерт по публичната администрация и еврофондове, Валентин Божинов и др. Все имена, които не говорят нищо на избирателите. Платформата на Цонев пък прилича на зле зашита с бели конци манипулация срещу сегашното управление. Както и останалите отлюспени от НДСВ, формацията на бившия военен министър няма нищо конкретно, което да предложи.

Бившата му съмишленичка от НДСВ Меглена Кунева също си построи партия, в която приюти съкрушените свои колеги. При учредяването на „България за гражданите” дори дойде изтупаният от нафталина Симеон Сакскобургготски. Царя не се беше вясвал отдавна преди да цъфне на учреждаването в столичен скъпарски хотел. След като направи заявка, че ще се връща в активната политика, снахата на комунистическия генерал Пръмов изговори серия от лъжи. Първоначално бившата еврокомисарка бе категорична, че няма да прави партия и да се кандидатира за президент. Тя обаче се отметна и участва на изборите срещу Плевнелиев и Калфин. Мадам „Yes, sir” се закле, че нямало да прави коалиции, но по-късно не отрече, че ще влезе съюз с други партии.

Все още отеква тътенът и от мистериозната партия Българска нова демокрация, която не бе приета сериозно от избирателите от 2008 г. насам. Тя бе основана от т.нар. „панайотки” и бивши царисти Борислав Ралчев, Лидия Шулева, Борислав Великов, Валентин Милтенов, Владимир Дончев, Бойко Боев, Петя Гегова, Ваня Цветкова, Пламен Панайотов. Те се отцепиха от НДСВ и започнаха уж алтернативна либерална политика, с която не стигнаха далеч.

Всичките отцепници, освен Емил Кошлуков, са свързани с (не)видимата корда на БСП и ДПС. Единствените заинтересовани от т. нар. мюрета и от план Б на НДСВ с разпиляването на вота са „червените”. Анализатори подозират, че дългата на кръга „Монтерей” отново прозира зад безсмисленото раздробяване на царската партия и новите „траншове”, които предстоят да даде в като жертвоприношение срещу ГЕРБ. Наяве пък отново изплуваха мистериозните червени куфарчета на покойния Андрей Луканов, с които освен забогатяването на група олигарси, се целеше и унищожението на СДС, която днес е в кома. Ако и този път планът успее, Борисов трябва да изпие горчивата чаша и да застане до позорния стълб.

В същото време все по-реална става идеята за новата тройна коалиция, в която на мястото на НДСВ ще се включи новата формация на Меглена Кунева, която с половин уста отрича подобно политическо явление. Преди изборите за ГЕРБ пък остава надеждата да намери подкрепа сред по-малките партии. Засега като възможни партньори за Борисов остават ДСБ и РЗС, както и тежката дума на Ахмед Доган, който за момента запазва мълчание. В противен случай ГЕРБ ще последва съдбата на Иван Костов и СДС, които попаднаха в царския капан.