Чакат ни избори под сянката на сърпа, чука и полумесеца

Две са пътеводните звезди на БСП - Путин и Ердоган
Доган и Корнелия стягат кьорсофрата, докато хапват ще свършат работа и на  босовете

Светослав Пинтев 

Лидерските послания за отнетото от демокрацията и бликащия като планински ручей от Сараите патриотизъм са  безспорните хитовете на предизборния сезон. Четем, гледаме, плачем, а много скоро може само да плачем…Не както в четвъртък сутринта призна пред Нова тв, че е плакала на рамото на президента Корнелия Нинова, от радост за победата, а с кървави сълзи. Гласят ни нова тройна коалиция, ако социалистите спечелят, а тя ще гледа към Анкара и Москва. За БСП ще има две пътеводни звезди, както се очертава - на Путин и Ердоган, които са съюзници, както знаем.  Имат 
обща политика за унищожаването на ЕС,

 а това вече се проектира в действията на БСП, която е винаги вярна на стопанина на Кремъл. Скоро това ще стане съвсем видимо. Заради тази си вековна зависимост партията ще действа и в полза на Ердоган, колкото и да реве, че други правят това. По силен рев-по силна дейност в тази посока. А и ДПС може и да се придобрят с него, нали и те са приятели на Москва. Всичко прилича на забъркано в 

най-добрите традиции на КГБ
.
Но с ориенталски мотиви. „Не съм се виждала с г-н Доган, с г-н Карадайъ съм говорила наскоро. Тълкуването на Борисов на писмото на Доган е много елементаризиранo. Два пъти направихме грешки в коалиции с ДПС, трета няма да има", заяви Нинова. Точно на нея най-много вярваме.
 Почетният председател на ДПС Ахмед Доган написа трогателно писмо, в което се представи за патриот на патриотите, за по-католик от папата, за по-православен от Вселенския патриарх, по-революционер от Левски даже.
Преди това беше казал в Сараите , че руската сила се възражда, че тя ще доминира в Европа, а още по рано писал, че е горд да поздрави „родината-майка“ в лицето на   Ердоган. Последното не е непременно предателско послание строго погледнато, но е било дълго време скрито-покрито, за това произведе ефект на внезапно избухване на останала от войната мина. Особено с оглед на агресивното поведение на турския президент към Европа напоследък. 
Колега написа, че думите на Доган от последното му писмо, това с българския патриотизъм, нямат кой знае каква аналитична стойност, но те изобщо нямат подобна претенция. Целта е често практическа – да се измие лицето на ДПС, да се измият ръцете, както доброто възпитание изисква преди ядене, за да се курдиса движението на софрата на патриотите и БСП, ако вземат властта. А там добре се знае 

кой разпределя порциите

И кой най-добре я умее тази работа. „Патриотите“ неслучайно блокираха границата. На всички тях не им пука как ще изглежда тази компания от страни, ако успеят да се задържат на нестабилните трикраки столчета достатъчно дълго, за да се нахранят богато. Особено, ако успеят да свършат работа и на императорите от Кремъл и Високата порта.
  Логиката на Доган е макиавелистка със соц окраска, но точно такава е и политиката, особено нашата.  Той поне мисли различни комбинации, разиграва варианти, а това не може да се каже за БСП. 
Последните изяви на лидера Корнелия Нинова показват, че чугунените глави са по калени отвсякога, че са

 готови за щурм по сталински

 Управляващата в партията върхушка не може да надхвърли идеята за васална покорност на барина, определена още от Георги Димитров като „въздуха и слънцето за всяко живо същество“. Като същински крепостни селяни там таят обида, че демокрацията им е отнела най-скъпото. И това определено не е девствеността.
БСП не може, не иска, не вярва, че би могла да бъде българска планета, а не сателит на Кремъл. Такъв съветски филм няма. В агресивността на стопанина му и неговите намерения да разруши обединена Европа вече никой не се съмнява, не се съмняват и в партията. Там чакат този миг като манна небесна.
В подкрепата от Путин  се корени  агресивността на Ердоган, както и тяхната и това скоро ще стане ясно. Дано само да не е късно. 
Двамата президенти стопиха ледовете подозрително бързо, въпреки че бяха стигнали почти до война. Очевидно е, че там има взаимноизгодна сделка  и тя ще да е за сметка на Европа, няма за какво друго. На двамата лидери, изживяващи се като императори, ще им е много драго да разфасоват ЕС и да доминират на Стария континент. Едва ли ще им се получи, но пък защо да не опитат. 
Та нищо чудно ставащото у нас да е проекция на дружбата между Путин и Ердоган. Нашите еничерчета да са пионки в общия им план. Това би обяснило много неща.
  „Кога, ако не сега. Кой друг , ако не аз“, е мисълта, която вероятно най-често се върти в двете почти короновани глави, тези на Володя и Реджеп, които вероятно от малки са мечтаели да седнат на трон един ден.
 Изолационистка и обърната към Кремъл  Америка на Доналд Тръмп мълчи и се усмихва глуповато, защото тази мисъл се върти и там-в една оранжева глава, която си втълпила, че ЕС е опасен конкурент за величието, което самият той е обещал на американците. И за тримата Европа е плячка, но е малко съмнително

 дали е лъжица за техните уста

Сега е моментът плячката да бъде взета, мислят си те и ръмжат в хор. Нямат против поне да си откъснат някоя мръвка от нея, да опитат. Докато бъде отслабена и омаломощена, а после ще решат как да делят. Всеки се надява, че ще надхитри другия. . А каква по-апетитна мръвка от България-поне на първо време. Тя и без това е вечният предмет на договорки и сделки за двете империи, опитващи се да възкръснат като птица Феникс.
Историкът от Йейлския университет Тимъти Снайдър писа преди време: „Не САЩ, а ЕС е главният враг на Москва. И затова Кремъл се опитва да разедини европейците. Прави го с най-различни средства, включително купувайки цели парламенти - например в България“. Опа, все едно го е писал вчера, но сега е друго.
Имперските амбиции се възраждат, а с тях и апетитие на Кириакстефчовците . В същия текст Снайдър пиши, че в мирогледа на Путин дори не се предвижда възможността свободните индивиди да взимат свободни решения. Характерно за болшевишкия тип мислене, което битува и в нашите другари.
 Бившият директор на Руския институт за стратегически изследвания към президента на Руската федерация Леонид Решетников, бивш генерал от КГБ, сега фен на белогвардейците и „световното православие“   отдавна е заявил, че България принадлежи към Евразийското пространство и Русия ще си я върне, както писахме многократно.  А също, че „купеният от Запада политически елит“ на страната ни трябва да бъде сменен с проруски.  Нинова не беше ли се срещала с него? А обидите към такъв виден православен другар са просто , за да захапят избирателите въдичката.