Перничани, забравихте винкелите

Наглостта е вече унаследена и трайно установена привилегия

Авторът

Авторът

Д-р Любомир Канов

Сякаш няма по-жалка илюстрация за това какво е сбъркано в България от “юридическият” фарс с условната присъда на прокурорския син в Перник. Наглото синче на действащ върховен магистрат на Темида в Перник, ненаказуем и презрителен към съдебната система, показващ ѝ арогантен среден пръст. Там, където баща му и в момента правораздава, е България, едно към едно, копие на, примерно казано, Тошко Славков, внучето на Тодор Живков. 

Безнаказаност, дързост на овластените, презрение към “плебса”

 Наглостта е вече унаследена и трайно установена привилегия. Можеш да биеш къси крошета в носа с татуиран юмрук на безпомощни момичета или по-слаби от тебе, да се хилиш в телефона, да заплашваш с убийства и да си безнаказан. Или да си “условно” наказуем. Много трудно е за непрестъпните хора да живеят в такъв свят, “защитавани” от правосъдието на бащата на този мутант и неговите консилиери. Магистрат, ли? Този, таткото, е действаща магистрат? 
Come on!

В Америка хората (поне повечето досега), имаха правото да се защитават с оръжие срещу насилниците. А те могат да бъдат и самата Държава или всеки местен изрод, който смята, че е безнаказан. Получава своето, не винаги, но все пак, безчинството има граници…Естествено левичарите и неокомунистите искат днес 

да кастрират хората от тяхното право на самозащита

 с оръжие, което е залегнало като основно право в тяхната американска Конституция. Дали ще успеят? Надявам се, не. 
Но, това е там, другаде, в една огромна държава с 50 различни щата! 

Тук, в България, а вече и в Европа, нямаш право да се защитиш срещу въоръжен насилник или даже срещу обикновен битов агресор. Ще си търсиш правата в гробищата. Там ти е мястото и оттам можеш да възразяваш възпитано и юридически ! 
Това се смята за цивилизовано европейско поведение. 
Ех!
Американското свободолюбие казва много за две основни неща, но то няма как да стане част от европейската “либерална” култура. Тук в Европа е wok. Почти навсякъде либералстващата идеология е взела връх, за съжаление. 

Обаче твърдата наглост в очите на този дребен бияч и бъдещ мафиот от Перник ни казва много за самите нас, а именно: 
1. Че, КаДеСе е все още тука, внедрено дълбоко в манталитета на България с всичките привилегии, тайни зависимости, беззаконие и насилие от времето на Живков. Те повтарят същия стил на децата на номенклатурата!

2. Че, това продължава да превръща българите в роби, привели вратове под гнета на онези, които имат власт, позиции, специални служебни карти и имунитети. 

3. Че, последно, перничаните изобщо са забравили за винкелите, с които могат да подпукат гореописаните мерзавци, а се седнали да пият вода, да пушат и да запушват магистралите, по които нормалните хората искат да пътуват.
Защо? 

4. Че си искат обратно социализма и пернишките печки, ли? Помагат на Путин и на Радев да си върнат мечтаните мини тип Кемерово, ли? 
Ами тогава прокурорският син ще ви разбива мутрите всяка вечер пред дискотеките, а вие радостно ще гласувате за такива като него. Може и 

ръцете му да целувате,

 когато Копейкин дойде с руски танк насред площада. Срам за Кракра и за всички смели и твърди хора расли в тази земя! 
И за вас, най-вече! 
Ако поне помнехте какво значи Бобов Дол за дедите ни…
Нейсе.