Да си отхапеш езика като… Бесогона на Никита Михалков

Бившият кинаджия, сега е апологет и върховен жрец на лъжата в путинска Русия

Никита Михалков

Никита Михалков

Светослав Пинтев

Не е за вярване в какъв измислен свят живеят путинистите по света и у нас. Във Фейсбук се развихри дискусия около публикуваното в проруски сайт интервю за ТАСС на бившия режисьор Никита Михалков, който бил казал: „Нашата истина е много опасна за 

онези, които вярват в лъжи“

 Което е невероятно нагло твърдение, както и да го погледнеш. 
Бившият кинаджия, сега водещ на пропагандно предаване със забележителното име „Бесогон“,  е апологет и върховен жрец на лъжата в путинска Русия и добре го знае. Този човек наскоро предложи на Кремъл изгонване от страната на врачки , заклинатели и любителите на мира. При положение, че Путин и Шойгу се консултираха със сибирски шамани за началото на войната, както казват.

Бившият председател на Съюза на журналистите в Русия Игор Яковенко обича да повтаря, че талантът е избягал потресен от слугинажа на Никита Михалков. 
Смях се от сърце на въпроса към него, който гласеше: „В Русия цензурата е забранена със закон. Според вас, след като в момента се провежда специална операция, не е ли необходимо да се върне цензурата?“ 
Но изобщо не е за смях, защото много хора започват да вярват на повторените хиляди пъти лъжи на путинската пропаганда, тя ги превръща в истински зомбита.  
Михалков важно отговаря, че одобрява горещо наказанията за унижение или фалшива информация за армията. Сякаш някой я е унижавал и лъгал за нея повече от Путин. 
 Един доцент, фен на кремълския режим, който иначе се хвали как непрекъснато пътува из обединена Европа,  написа: „Нивото на Артист от ранга на Никита Михалков е трудно за разбиране от 

Ганьовци - русофоби....“

 Отговорих му любезно , че русофоби са несъмнено Путин и шайката му, на която този бивш режисьор прислужва, както и родните еничари-некадърници, разбира се.
 Доцентът ми обясни отдолу, че руснаците сами си избират Путин. Попитах го: „ Как точно разбрахте, че си го избират, като от поне 20 години не е имало нормални избори?“ Друг е въпросът, че доскоро голяма част от населението на страната беше безпощадно зомбирано….
 И го светнах, че сравнително честни, като за Русия, бяха само първите избори за президент след Елцин, за които на Путин му се наложи заедно с тогавашния шеф на КГБ Николай Патрушев, сега секретар на Съвета по сигурност, да взриви доста руски блокове в Москва, Рязан и Волгодонск, да обвини чеченците, да каже как ще ги натика в нужника, за да развърже война и да спечели популярност и да вземе властта. 

Александър Литвиненко го убиха

с радиоактивен полоний, когато написа книга за това и го доказа с документи. Борис Березовски, който пък уреди Путин да е приемник на Елцин , после разбра каква глупост е направил и избяга панически  в Англия, където се удави във ваната си, казваше във връзка с руския президент: "Трудно можеш да разбереш логиката на идиота". 
Агресията срещу Украйна, след като бяха разграбили армията си,  го доказа. 

  Разстреляният в гръб пред Кремъл Борис Немцов, който първоначално беше определен за приемник на Елцин, твърдеше: “Путинизмът се крепи на скъпия петрол и цензурата.”
Отговорът на доцента беше просто смайващ: „Това което е момента Европа, също не е много чиста Демокрация...“ и даде куп обяснения за корумпетата по света и нас.
Наложи се да припомням, че в Европа може да има несъвършена демокрация, но в Русия цари брутална нацистка диктатура, сравнима вече с тази на Хитлер. Там арестуват за лайк във Фейсбук, за излизане на улицата с бял лист.  Разликата с Европа, дори с България, е като между ад и рай.
 Разликата с режима на Хитлер е само тази, че въпреки златният дъжд, който им се изсипа с рязкото повишаване на цените на петрола, откакто Путин и Патрушев дойдоха на власт, те не направиха нищо за икономическото развитие на страната си, а я закопаха съвсем. 
Шайката на Путин открадна дори парите за нови оръжия преди агресията си в Украйна, което Алексей Навални доказа категорично. 
Сега в половината региони на Русия, включително Подмосковието, хората са без отопление на минус 30-40 градуса. Оказа се, че са откраднати над 90 % от инвестициите в системата.

Една дама ме попита на кого се е продал Никита Михалков, както твърдях, което беше потресаващ въпрос. Пак си спомних за Березовски… Не си заслужаваше да се отговаря. 
Припомниха ми и един 

спомен на Юрий Векслер, 

прочут руски театрален деец, журналист и режисьор, живеещ в Германия,  който заслужава да се цитира:
"През 1996 г. Никита Михалков беше председател на журито на 46-я Берлински кинофестивал. Мой познат съпровождаше на приема по случай закриването на фестивала немския политик граф Ото фон Ламбсдорф.

И ми разказа после: "Когато с графа влязохме в голямото фоайе, видях застаналия в центъра Михалков, във фрак и с папионка. Графът, който вече си беше свалил палтото, веднага се насочи към Михалков и му го подаде. Михалков се засуети, но го пое, а графът с бърза крачка продължи напред.
Настигнах графа в пълно недоумение и го попитах: "Защо му дадохте палтото си?" – "Как защо? Та той е лакей." – ми каза фон Ламбсдорф. "Че защо решихте така?" Графът невъзмутимо ми отвърна: "Вижда се по очите му!"

От едно видео на журналиста Александър Невзоров пък научих на кого е кръстено пропагандното предаване на Никита Михалков. На един средновековен монах от Константинопол, наричан Никита Бесогон, пример за подражание на бившия режисьор. Най-големият  „подвиг“ на този Божи служител бил, че си отхапал езика и го изплюл в калта.