Мъртъв или не, Путин подари Русия на Китай

Подсъзнателно господарят на Кремъл вече е пълноценен васал на китайския червен император

Светослав Пинтев

Словосъчетанията "Путин почина" , "мъртъв Путин", "умиращ Путин" са имали близо 420 000 импресии, като запитванията за предполагаемата смърт се появяват в топ 12 на заявките с думата "Путин" в руското интернет пространство, съобщи наскоро  разследващ сайт.
Слухът плъзна, както знаем, след публикация в иначе много добре осведомения за интригите в коридорите на Кремъл руски Telegram канал „Генерал СВР“. Съобщаваше се,  че Путин е починал в резиденцията си във Валдай в "20:42 ч. московско време.

„Тялото на Путин е във фризер,

в който където доскоро се е държала храна. Има нещо символично в това“, обясни в канала си в YouTube руският политолог и опозиционер проф. Валерий Соловей, когото свързват с един от двата клана в Кремъл, борещи се за властта в постпутинска Русия, този на генералния директор на държавната оръжейна корпорация «Ростех» Сергей Чемизов, който, между другото, превърна руските междуконтинентали ракети  в огромни имоти в швейцарските Алпи, както доказа Алексей Навални. Но това е друга история.
 Самият Соловей е казвал, че зад него стоят много могъщи хора, което  обяснява защо е на свобода.
Заради сензационната новина покрай ушите ни премина едно друго, много по-важно, а и  вероятно много по-достоверно съобщение на професора.
„Владимир Путин е подписал с Пекин секретен протокол, според който Русия предава на Китай огромни територии в Сибир за срок от 49 г. през февруари 2022 г., твърди той.
Съмнява ли се някой, че Путин е готов на всичко, за да не загуби подкрепата на Китай?  
А 

Пекин изобщо не крие претенциите си,

 ако сте забелязали. 
Още повече, че в Сибир растат стотици хиляди деца с майки рускини и бащи китайци. Никой никога вече няма как да мръдне от там тези руски китайци.
В условния „Пурпурен забранен град“, където някога символично са властвали императорите, наричани „Тиен-дзи“ („Син на Небето“), а сега с твърда ръка управлява  Си Дзинпин, запазват божественото си мълчание, когато става въпрос за Русия. Там по стародавна традиция чакат да видят труповете на враговете си да плуват по реката, без значение в каква последователност. 
Да се върнем няколко месеца назад. Помните ли че, Китай официално одобри в края на лятото на 2023 г. новите си географски карти.  Любопитното е, че на тях част от територията на Русия е призната за територия на самата Китайска народна република. И на това малцина обърнаха внимание...
В новото издание на географски карти за 2023 г. китайският държавен уебсайт „Картографска служба на стандартните карти“ определи Големия Усурийски остров като изцяло китайска територия. Този дребен факт все пак беше срамежливо отбелязан от някои от руските пропагандни канали. По-специално в публикацията на РБК пише, че Големия Усурийски остров  „остава спорна територия между Русия и Китай през последните 100 години“. Касае се  за Големия Усурийски остров (Большой Уссурийский остров) на река Амур, обясни РБК. Според споразумението от 2008 г. между Русия и Китай островът е разделен между двете страни, но Пекин явно вече има съвсем друга визия по въпроса. И не само за този остров. 
Това съвсем не беше за първи път. Припомням, че на 14 февруари 2023 г., в навечерието на посещението на Си Дзинпин в Москва, Министерството на природните ресурси на Китай  публикува новата версия на 

своята карта на света,

която се отличаваше с китайските имена на осем руски крупни градове и области, които са окупирани от Руската империя в края на 19 и началото на 20 век, един период, който Поднебесната империя смята за най-срамния и унизителен в историята си. Сега комунистически Китий несъмнено ще търси реванш. На картата  Владивосток се нарича Хайшенвай, Хабаровск - Боли, остров Сахалин - Куедао, а Становият хребет - Външен хребет Синган.  Думата "Външен" е много ясно напомняне, че се намира на границата на първоначално китайска територия.
Русия тогава  също не реагира по никакъв начин, за да не помрачи визитата на китайския лидер и да остане без последната си мощна опора, след страшната война, която започна.
Това никак не пречи Китай да отчита, че е загубил 1,7 милиона квадратни километра територия от наложените със сила договори с Руската империя, а изглежда вече се готви да си ги поиска. Сега силата е в него.  Ала Путин все така държи да се бори със Запада, там за него е злото.
А може би връщането на тези земи на Китай е  предречената от  Си Дзинпин на сбогуване с Путин промяна, която не се е случвала от 100 години.
И двата пъти

Путин никак не се разсърди,

напротив, Кремъл обяви през октомври, че той  ще посети Китай  при своето първо пътуване в чужбина, откакто Международният наказателен съд издаде заповед за ареста му през март.  И той отиде, разбира се. 
Проф. Соловей казва, че това е бил двойник, а китайците не са имали нищо против, защото за тях било важно, че тази фигура символизира постоянството в руската политика, която определено им харесва. 
Ердоган например категорично е отказал да се среща с двойник, другарят Си се съгласил.
Все едно, официално там беше Путин..
 Посещението беше уж във връзка с  инициативата "Един пояс, един път", която финансира инфраструктура за милиарди долари по древните търговски пътища към Европа и Африка. Но визитата бе жизнено важна за Путин, защото без китайската помощ той е мъртъв. Този път наистина.
Успя да заяви, че ударът по болница в Газа е ужасна катастрофа, която е показала, че на конфликта между Израел и палестинското движение Хамас трябва да бъде сложен край, както и да проведе  двустранна среща с китайския лидер Си Дзинпин. 
Побърза после да се похвали как другарят Си го посрещнал, колко много време му отделил, къде го завел. Подсъзнателно той вече е пълноценен 

васал на китайския червен император

 След това хвърли ръкавица на Америка, като заяви:
    "Президентът Байдън безспорно е един от най-опитните политици в света. Той е във високите етажи на политиката от много години, има опит, знае какви цели да си постави и как да ги постигне. Като заговорихме за опит... в Русия имаме една хубава поговорка: "Живей един век, учи се един век". Това се отнася за целия американски политически елит - трябва да се научите да уважавате другите. Ако го направите, няма да има нужда да им оказват натиск. Нуждата да оказваш натиск със или без причина, поражда проблеми".
А кога Русия на Путин е уважавала другите, ако е по-силна, бихме попитали.
Си действително посрещна Путин като китайски император своя васал. Синовете на небето“ и без това се имат за посредници между небето и земята, смятат, че по традиция носят отговорността да поддържат хармонията и реда във Вселената. Щом е решил, че нещо е китайско, китайско е. 
Китайския дракон си точи зъбите и ноктите, от които хвърчат искри, точи ги с надеждата, че ще стане световен хегемон, използвайки заслепения от виденията си Путин. 
"Предстои промяна, която не се е случвала от 100 години",  заяви сякаш между другото китайския президент Си Дзинпин пред Владимир Путин преди да отпътува след официалната си визита в Москва в края на март 2023 г.

  "Ние заедно ще направим тази промяна", каза още китайският лидер на руския президент. Тези думи трябваше сериозно да разтревожат Запада, но, ако някой по високите етажи се е разтревожил, това изобщо не се е забелязало.
Мъртъв или не, Путин подари половин Русия на Китай. Дори да го няма онзи таен договор.
„Някои строят стени, други вятърни мелници, когато наближава буря“, както казва една стара китайска поговорка.