Лео ди Каприо ще играе Франк Синатра в новия филм на Скорсезе

Дженифър Лорънс ще влезе в образа на Ава Гарднър

Леонадро ди Каприо и Мартин Скорсезе, снимка: EPA/BGNES

Леонадро ди Каприо и Мартин Скорсезе, снимка: EPA/BGNES

Един от най-успешните тандеми в киното Мартин Скорсезе и Леонадро ди Каприо се завръща с нов филм. Лентата разказва за живота на легендарния Франк Синатра, а ди Каприо ще се въплъти в образа на големия американски актьор и певец.

Към носителя на "Оскар" за филма "Завръщането" се присъединява и отличената за главна женска роля във филма "Наръчник на опимиста" Дженифър Лорънс ("Игрите на глада"). Тя влиза в образа на друга любимка на кино феновете - акрисата Ава Гарднър, която е втората съпруга на Франк Синатра.

След като получи 10 номинации за "Оскар" за историческия епос „Killers of the Flower Moon“, 81-годишният режисьор е начертал следващите си няколко проекта. Източници казват, че той планира да заснеме два филма: първият за Исус Христос, а вторият за Франк Синатра. 

Проектът "Синатра" може да срещне някои пречки. Дъщерята на легендарния певец Тина Синатра управлява наследството на баща си и все още не е дала своята благословия за филма. Точно Гарднър разбива брака на певеца с Нанси Барбато, която е майка на Тина.

Въпреки това Скорсезе вече е заел със задачата да създаде новата си лента.