Адриано Челентано омагьоса 20 милиона публика с два концерта

74-годишната звезда на италианския рок дебютира  в „5-ти канал “ на телевизията на политическия си противник Силвио Берлускони Емилия Франческа

 

Изключителен успех придизивикаха тези дни два концерта под звездите на сцената на Античния театър „Арена ди Верона” на  известната рок звезда Адриано Челентано. Те бяха оценени от публиката като истинско събитие в Италия. Първият концерт е видян от 8,9 милиона зрители, а гледаемостта е била 31,80%, а втората вечер любимецът на няколко поколения е доставил удоволствие на 9,1 милиона, като гледаемостта се е покачила почти с два процента.

Песните на Челентано все още омагьосват публиката. Неговият специфичен и мощен глас, въпреки че не е вече млад  (74 год.), наелектризира зрителите. Веронският театър го посрещна със сърдечно  участие. Атмосферата на сцената  бе като за изключително явление.

След като  държавната телевизия RAI отказа да го излъчи, шоуто на Челентано е прието с отворени обятия  от телевизионният нанал на Берлускони. Известният певец се слави като политически противникх на бившия италиански премиер и срещу него  артистът  е полимизира остро в миналото. 

Чудесните  песни на Члентано развълнуваха публиката, а на сцената се качи и неговият приятел  Джани Моранди. Двамата направиха невероятен дует, а Челентано забавляваше публиката с измисления от него английски. Участниците в шоуто се заливаха от смях докато звездата чистосърдечно признаваше с ирония: „Беше много трудно да се подготвя за тези два концерта, не си спомням текстовете на песните, не успявам да ги чета”.

Историческата песен „Момчето от улица Глук”, с която Челентано заклеймява безмилостното бетониране на всяка педя земя, предизвиква по- силен ефект отколкото би имало едночасова пропаганда на тази тема.

На глас легендата на италианския рок разсъждаваше по време на концерта и за революцията в името на красотата: ”Един изблик на гняв ипи една искра, която да е началото на истинска революция в нашия живот на земята. Може би е утопия, но в гънките на утопиите е тайната за разгрома на една криза, обхванала цялата планета”, обясни поетично Челентано.

Финалът на двата концерта бе посветен изцяло на музиката. Кулминацията бе постигната с популярната песен  „Ацуро”, изпълнена наживо в унисон с един хор  от 11 500  зрители.