Свалят от "бесилото" железните апостоли на комунизма

Когато преди 33 години показали на Тодор Живков макета на паметника, който трябва да бъде издигнат пред НДК в чест на 1300 г. българска държава, Тато с обичайния си правешки хумор казал:

"Господарите" вкараха в капан БиТиВи и Нова ТВ

Скандалът между Би Ти Ви и продукцията на Магърдич Халваджиян и "Глобъл Вижън" се разгаря с пълна сила, след като собственикът на bTV Media Group придоби ексклузивни права върху италианския формат Striscia la Notizia - познат доскоро с името „Господари на ефира"- за територията на няколко държави, между които и България, за период от 3 години.

Венеция от днес е кино

69-тото издание на най-стария международен филмови фестивали стартира днес във Венеция. В града на каналите и гондолите текат последни приготовления за един от най-престижните кинофестивали, а организаторите обещават не само стойностни филми, но и богата културна програма. 

Възкресяват древни традиции в Долината на тракийските царе

Казанлък ще бъде домакин на Празници на тракийските царе. Неговото начало беше поставено снощи със спектакъла "Новите траки" на поета и драматург Елин Рахнев. В празничните дните от 25 до 30 август жителите и гостите на града на розите ще имат възможността да видят претворени традиции от античността, да усетят духа на предците ни – древните траки. 

Антон, Сунай и Георги “възпяли” биячите в песен

Антон, Сунай и Георги са трите момчета, които посветиха песен на “биячите”, пребили безпомощния пенсионер в София, с която изразиха своето възмущение от насилието към беззащитните възрастни хора. 

Бийтълс, Антракс и Синатра огласят червената планета

Има теория, че Космосът никой не може да чуе нашите гласове. Изключение от правилата се оказа вседехода Curiosity, който НАСА изтреля на червената планета. Оборудван с последни технологии на борда си, инженерите на НАСА не са забравили и за подходящ музикален съпровод на експедицията. Информацията разкриха самите инженери и учени, работещи по проекта.

Да Винчи се нарисувал два пъти в "Тайната вечеря"

Въпросът, който вълнува историците по изкуства е как е изглеждал Леонардо да Винчи. Геният на Ренесанса не е оставил никакви свои младежки автопортрети, въпреки че учените отдавна подозират, че той може да е пресъздал себе си в един от собствените си шедьоври.