КОЙ голям мръсник излъга Корнелия Нинова какво е да си опозиция?

Връща ли се БСП в кожата на БКП или просто искат да приличат на Атака и ранния Волен Сидеров?

Възторгът на опозицията няма граници

Възторгът на опозицията няма граници

Светослав Пинтев 

Някой от мозъчния тръст на партията трябва да е излъгал Корнелия Нинова какво точно е да си опозиция. Или си е направил дебелашка шега, която тя е взела твърде сериозно в стремежа си да стигне до властта на всяка цена. А този неистов устрем е вече видим и за кьоравите, както казваха някога.
 Прави ли ви впечатление, че на моменти червената шефка отчетливо 
започва да прилича на ранния Волен Сидеров
И да дразни обществото не по малко от него във времената, когато геройски се бранеше с пластмасова маса от летящите камъни на разярената тълпа. „Вие сте лумпени. Приберете се незабавно по домовете си!“, крещеше геройски той отдолу, воят на множеството стигаше до най-високите си октави, а канонадата от камъните се засилваше. Бранеше Орешарски, а се оказа, че е било излишно.
 Човекът после стана част от властта, вдигна сватба тези дни, прегърна се  там с премиера, който го осъди, а преди това се прегърна с бившия си кум Валери Симеонов, който на по-ранен етап му крещеше по един мегафон насред Бургас: „Не си ти, когато си алчен“. Малка полицейска армия седеше тогава между двамата и техните привърженици,
 
за да не си изпочупят главите с камъни и дърве

   Минали времена, макар че съвсем не беше отдавна. Сега Нинова е новият Сидеров.
 Волен сякаш изведнъж стана улегнал мъж, въпреки че на сватбата военният министър Красимир Каракачанов му подарил каска, за всеки случай. Не проверява вече по тъмна доба за дрога будките за цигари, не тормози студентите от НАТФИЗ, дори  не напада чужди дипломати по самолетите. Поне на този етап, може просто да очаква активиране, знам ли? 
Така или иначе,  в мозъчния тръст на т.нар. левица очевидно съзряха празнината оставена от него и побързаха да я запълнят.  Явно решиха, че столетницата може да се завре в тесните скинарски дрешки на  сравнително младата  „Атака“, да беснее и лудува като нея, припомняйки си „революционните времена“, да запълни нишата освободена от Сидеров и компания. 
 И без това, и едните, и другите, веят на митингите си руски знамена, че и съветски. 
Сякаш, за да кажат:

„Нас червеното знаме роди ни“

Корнелия дори е на път да надмине тогавашния Волен в изкуството да настройва срещу себе си най-различни хора-като почнеш от партийните величия в БСП, та до съдиите. На последните направо им замръзнаха тогите от една нейна глупост, Темида остана с отворена уста от безумната й реплика, но ще стигнем и до там. 
 В събота натиреният от ръководството червен милионер Георги Гергов, който  поднесе на Корнелия Нинова партийната власт на тепсия, като в замяна получи як бесепарски шут,  обвини собствената си партия, че си купува медии, за да си осигури медиен комфорт. И каква полза, когато този комфорт излиза солено на същата тази партията заради безразборните и често безсмислени атаки на червения вожд в пола.
„Не съм почнал още да се карам истински с Нинова“, обяви високо Гергов. Какво ли ще стане, когато започнат? Ще е нещо като борбата на олимпийските богове с титаните, но съвременните червени гръмовержци сигурно
 
ще се замерват със сърпове и чукове

„Има хора, които нямат работа в БСП. Не може да си хермафродит", обяви още той. Може и още как. Това е основното качество на партията, проявено по време на „плавния“ преход, който тя приватизира.
 Да  обявяваш, че  не си за излизане от ЕС, когато много от знаковите ти лица твърдят публично обратното, да тъпчееш европейското знаме, да вееш руското, да се кълнеш във вярност на Владимир Владимирович, който не крие целта си да го разруши, да се бориш на думи за правата на бедните и гладните, когато си създал 99 % от капиталистите в България, а едрият капитал е ярко червен…Какво е това? Колко сполучлива метафора е използвал Гергов, като се замисля.   
БСП не може да се превръща в "Атака", казал също той, както току-що прочетох. „Материалът ни е слаб в групата. Говори само Корнелия Нинова и Крумчо Зарков", допълнил още другарят Гергов.

И то какви ги говори тя, ум да ти зайде 

"Аз съм българка и искам да знам името на съдията, унижил достойнството ни, оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв. Искам да знам мотивите му и да го питам - освен закона, какво му говори съвестта. Помогнете ми да намеря госпожа Петкова. Искам да я погледна в очите и да й се извиня!", написа във „Фейсбук“ Корнелия Нинова във връзка с присъдата срещу шведа ритнал в главата камериерка. Определено има за какво да й се извинява,  но надали червената шефка ще признае истинската си вина. 
По-евтин и прозрачен популизъм от това писание е трудно дори да се измисли.  Още повече, че тя и останалите политици са хората, които създават законите, а задължението на съдиите е да ги прилагат максимална точност. 

Това би могъл да й обясни всеки третокласник  

„И като юрист, и като политик знам, че има правило - съдебните решения да не се обсъждат, а да се изпълняват“, пише още Нинова. „Имаме новина“, както казваше една тяхна креатура: Лидерът на опозицията на държава от ЕС отказва да се съобразява с правилата, а очевидно вече и със законите. 

Законът е над всички, другарко Нинова

 Дори над БСП.  Време е да го научите.
Съюзът на съдиите не остана длъжен и поиска извинение от Корнелия Нинова чрез едно нескрито саркастично писмо.
  "ССБ отбелязва с огромно съжаление, че за пореден път се налага да огласява публична позиция, насочена към предотвратяване на напълно необосновани атаки към отделни съдии и към съда като цяло, предприети от представители на парламентарно представени партии. Г-жа Нинова, която посочва, че е юрист, заявява, че иска да знае името на съдията, а също и мотивите му.  Налага се да припомним на юристите и да отбележим за гражданите, които не са юристи и от които не се очаква да знаят текстовете от Наказателния кодекс, че законите се приемат от Народното събрание, а съдът е длъжен да ги прилага", се казва в писмото.  А също "И прокурорът, и съдът са длъжни да съблюдават закона, а в него е предвидено, че в случай като този задължително следва да се приложи чл. 78 а от Наказателния кодекс", се казва в позицията на Съюза на съдиите.


На това в казармата му викат набиване на канчето 

„Изпратих SMS на Корнелия Нинова с името на съдийката, но няма да слизам на нивото на политиците с коментар по такива обстоятелства“, заяви председателят на Районния съд в Несебър Евгени Узунов. Още един отговор, който напомня на плесница.   
Ето, че стигнахме до

черешката на тортата

 Корнелия Нинова ентусиазирано се ангажира със законопроект, целящ закриването на комисията по досиетата, което вече е черешката на тортата от безумия.  БСП за пореден път настоява да не се проверяват и обявяват публично лицата, свързани с репресивния апарат на БКП, а също да бъде ограничен достъпът до документите на бившата държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА. Едно откровено реакционерско и реставраторско действие, доказващо, че 

БСП отново си сменя кожата
 
Иска си да е в тази на БКП, защото й е по-удобна, това й е. Държи си на кожата партията, тя  и е единствената.  
Колегата Христо Христов писа по този повод: „БСП начело с лидера ѝ Корнелия Нинова за пореден път влязоха в ролята на слуга на тоталитарните комунистически служби, създали по време на прехода паралелна власт в държавата.“
Хем съм съгласен, хем не съвсем с тази констатация. 
Тези служби бяха и си остават меч и щит на партията. Именно по време на прехода и създаването на паралелната власт това стана безпощадно ясно.  Друг е въпросът, че понякога я командват, когато им се даде тази възможност. И тогава секат дори своите.