Домусчиев завежда дела срещу Валери Симеонов, обвинил го нечестно за сделката с БМФ

Собственикът заяви, че синдикатите са се отметнали от уговорките с бизнеса

Кирил Домусчиев

Кирил Домусчиев

„Предприемачите определят работната заплата. Проблемът е, че много хора бягат в европейски страни. Трябва да обучаваме кадри и да намерим баланс. Увеличаването на минималната заплата няма да навреди на страната. Нямам притеснение от това. В моя бизнес не се получават подобни пари. Не съм съгласен и със синдикатите“. Това заяви пред БНТ Кирил Домусчиев от КРИБ. 

„Синдикатите се отметнаха от уговорката с бизнеса в 12 без 5 за европейската формула за минималната заплата. Не може те да натискат за праговете за изработените класове. Те определиха временни мерки, които останаха, но правилата не са такива в Европа. В София средната заплата е висока. Моята логика е, че трябва да има логика и баланс. Държавата трябва да управлява икономиката, но не трябва да се меси, както го прави в „Кинтекс“ и в „Емко“, коментира Домусчиев. Според него, не е гарнтирано, че страната може да стопанисва добре предприятията. 

„Приватизирал съм Българския морски флот в много тежки години. Световната икономика беше в тежко състояние. Имахме тежки ангажименти. Трябваше да пазя кораби до 25 години, а сега има противоречия. В момента трябва да бъдат до 40 години, но съм си платил неустойките. Платил съм си неустойките. Имаме 2 ферибота и още 5 кораба“, каза още бизнесменът. Той заяви, че не си е купил яхта за 200 млн. лв, а са 60 млн. Домусчиев дава на съд вицепремиера.

„Платил съм си 570 млн. лева, ще платя още – до 800 млн. лв., за да има морски флот и да плават моряци. Ще го съдим и ще водим дела за клеветите му“, каза още Домусчиев.