Деца пеят как ще се хвърлят в последен бой за "чичо Путин" и ще върнат на страната руски територии

В текста се говори и за това как цялото човечество било паднало в ръцете на хегемон, най-вероятно Европейският съюз

"Нека по цялата Земя да има мир, но ако главният командир ни призове на последен бой - чичо Вова, ние сме с теб!"

Това е рефренът на песен, която изпълняват деца от полицейските класове на училище № 44 във Волгоград заедно с Анна Кувичко - депутат от Държавната дума, пише "Дневник".

Към видеоклипа има обяснение, че това е "патриотична композиция за готовността с гърдите си да защитим Родината, както са го направили нашите прадядовци и прабаби", както и че "още от нежната възраст децата осъзнават дълга на всеки гражданин, а още повече - на потенциалния пазител на реда".

Текстът на песента, в който се говори и за това как цялото човечество било паднало в ръцете на хегемон (Европейският съюз), а в Близкия изток вече 100 години има само беди. Това е обяснено като "разказ за сложните дипломатически отношения на международната арена, в които Русия се оказва непреклонна и твърдо се придържа към собствен вектор на развитие, независимо от натиска."

Но във финалната част има и стихове, представени като "вдъхновени от примера на Крим, учениците се надяват да бъдат присъединени към страната изначално руски територии":

"А какво ще постигне моето поколение -
ако покажем слабост, ще изгубим цялата страна.
Нашите верни приятели са Флотът и Армията
и Червената звезда, памет за дружбата на дядо.

Никога самураите няма да получат островите,
с гърдите си ще защитим столицата на кехлибара,
за потомците ще съхраним Севастопол и Крим
и ще върнем Аляска в пристанището на Родината."

(В Русия "столица на кехлибара" наричат Калининград, но това определение се използва и за полския град Гданск - бел. ред.)

Анна Ковичко е депутат от управляващата партия "Единна Русия" и е член на комисията по въпросите на семейството, жените и децата.

Името й се свързва с един от т.нар. депутатски кланове от Волгоградска област и истории за необяснимото забогатяване на семейството й покрай това, че тя бе депутат в регионалния парламент, а съпругът й временно бе кмет на едномилионния Волгоград.

Вижте във видеото на този линк:

https://www.youtube.com/watch?v=-AViL_Q7t5k&feature=youtu.be