Данилов: Отдадох всичко на Украйна, вярвам, че руското чудовище ще бъде унищожено

Олексий Данилов

Олексий Данилов

Олексий Данилов не се срамува от времето, в което е работил като секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна. Той отбеляза това във Facebook след подписания от Володимир Зеленски указ за неговото освобождаване от поста, съобщава "Укринформ".

"Четири години, пет месеца и 24 дни работа като секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна. Работа, на която останах отдаден докрай. Дни, от които нямам срам. Часовете летяха като светкавица. Благодаря на съдбата, че ми даде възможност да служа на моята страна и моя народ в мирно време и във време на война!", пише Данилов.

Той изразява благодарност на президента на Украйна за доверието и за възможността да се включи в писането на история в момент на най-големи изпитания, а също така и на екипа, който "свърши страхотна работа, създавайки уникална информация и аналитични системи", на журналистите и истинските професионалисти, на всички, които са му помагали в работата.

"Колкото и трудно да беше, колкото и безнадеждна да изглеждаше ситуацията, ние работихме и ще продължим да работим за Украйна, в името на Украйна, ние вярвахме и вярваме в нашата Победа! Основното е, че винаги трябва да помним това, което винаги съм изповядвал - никога да не се страхувам от никого, да вървя напред и да вярвам в Украйна, да вярвам в народа на Украйна!" пише Данилов.

Той подчертава, че "руското чудовище ще бъде унищожено".