Би Ти Ви показва Тино от "Гласът на България", Веселин Маринов - по Нова тв

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Златните песни на България ще бъдат подаръкът на благотворителния концерт “Българската Коледа”, който тази година ще се състои за 21-и път. Това е най-бляскавото събитие на едноименната кампания, която събира пари за лечение на децата.

БНТ ще го излъчи пряко от Народния театър на 25 декември от 20,00 ч, а Би Ти Ви и Нова тв вероятно ще го повторят между Коледа и Нова година, съобщава 24 часа

Златните песни ще бъдат изпълнени от най-популярните ни певци, сред които Миро, Веселин Маринов, Люси Дяковска, Руслан Мъйнов, Михаела Маринова, Дони и Нети, Ненчо Балабанов, вокална група “Бон-Бон”, формациите ЛаТиДа и “Дестини”, както и от млади таланти от музикалните предавания “Гласът на България” и “Х Фактор”. Този път обаче песните са аранжирани за Симфоничния оркестър на БНР, който ще излезе на сцената под диригентството на Левон Манукян. Продуцент на шоуто за поредна година е Евтим Милошев, а водещи ще са талантливата актриса Радина Боршош и известният журналист Георги Любенов.

БНТ

Маргарита Хранова, Веселин Маринов, дует “Ритон”, Красимир Аврамов и балет “Веда” са сред известните музиканти, които обичаната актриса Искра Радева е поканила в традиционния си концерт “Коледни звезди”. БНТ го показва навръх Коледа - 25 декември, от 13,25 ч.

“Коледен концерт на Андре Рийо” (16,30 ч) е другият бляскав спектакъл в празничния ден, който известният цигулар прави с “Йохан Щраус оркестър”. Участват солисти и хор “Златните гласове на госпъла” от САЩ, като самият концерт се е състоял в “Маастрихт арена” на 16 декември 2022 г.

Следва “Празничен концерт на представителния гвардейски духов оркестър” (18,30 ч), в който ще звучи филмова музика от Дж. Мородер, Енио Мориконе, Чарли Чаплин, както и произведения на Ерик Клептън, Бон Джоуви, Ленард Бърнстейн, Астор Пиацола и др.

Ден след Коледа Нели Рангелова излиза в спектакъла “На бис” (26.12., 15,30 ч) по БНТ1. Това е юбилейният ѝ концерт, който се състоя на сцената на Софийската опера с участието на примабалерината Марта Петкова.

По традиция БНТ винаги излъчва цирк на Коледа и Нова година. И сега ще е така, като са предвидени три програми от Първия цирков фестивал “Златен кон”. Първата е на 26 декември от 17,20 ч.

В “Приказен бал - ерата на суинга” (26.12., 23,50 ч) участват Михаил Йосифов с MY Band, Ангел Заберски, Борис Таслев, Атанас Попов, певиците Джорджия Петкова и Велека Цанкова. Специален гост е Орлин Павлов, водещ - Даниел Цочев.

БИ ТИ ВИ

Част от празничната концертна програма е и шоуспектакълът на Енчо Керязов “Нощ на звездите” (27.12., 12,30 ч).

Дебютната самостоятелна песен на Тино - младия талант от “Гласът на България” и “Сървайвър”, ще прозвучи късно през нощта на 27 декември (1,30 ч). Тя се казва “Допаминова утопия” и е част от концерта на певеца.

НОВА ТВ

Веселин Маринов и най-големите му хитове ще звучат в ефира на Нова тв на Коледа. На концерта си “Лесен за обичане” (25.12., 12,30 ч) популярният изпълнител заедно със своите музиканти ще представи и песните от новия си албум.