Българската лента "Посоки" с награда на кинофестивала в Сараево

Филмът "Посоки" на Стефан Командарев спечели първата си международна награда на филмовия фестивал в Сараево. Това се случи след като беше избран в официалната селекция на 70-ото издание на престижния културен форум. 

Лентата спечели Специална награда на журито за целия актьорски състав на филма за изключително художествено постижение.

Ирини Жамбонас и Асен Блатечки получиха приза и благодариха на журито, че е оценило положително труда им. Те благодариха и на другите актьори от филма.

"Щастливи сме от тази награда, а следващите спирки на лентата са фестивалите в Торонто, Бусан, Хайфа, Варшава, Люксембург, Гент, Талин и други. Планираме да го представим на българската публика в началото на следващата година", заяви режисьорът и продуцент Стефан Командарев.

В "Посоки" се разказват няколко преплитащи се истории, случили се в една нощ в софийски таксита. Във филма участват актьорите Васил Василев-Зуека, Иван Бърнев, Васил Банов, Стефка Янорова, Юлиян Вергов, Ирини Жамбонас, Георги Кадурин, Асен Блатечки и др.

Специални гости на тазгодишното издание на фестивала в Сараево бяха звездата от "Монти Пайтън" Джон Клийз и американският режисьор Оливър Стоун.