"Язаки" отвори трети завод в България

До края на 2018 г. броят на заетите ще надхвърли 1500, а впоследствие ще станат 3000 в зависимост от поръчките

Снимка: Капитал

Снимка: Капитал

Общо 1000 души се очаква да постъпят до края на годината в новия завод на "Язаки България" в Димитровград, който вече работи. Това е третото и най-голямо предприятие в страната на японския производител на автомобилни кабелни системи Yazaki. Инвестицията в него е 50 млн. евро, а основният клиент на продукцията е Mercedes-Benz, пише "Капитал Daily" във водещия си материал днес.

Досега в новото производство са наети 800 души, а до края на 2018 г. броят ще надхвърли 1500 души, а впоследствие ще станат 3000 в зависимост от поръчките.

"Язаки" продължава да наема хора в отделите производство, контрол на качеството, инженеринг, програмен мениджмънт, логистика, финанси, човешки ресурси и информационни технологии, казаха от компанията. Най-голям брой ще бъдат наети на позицията оператор производство, която не изисква професионална квалификация и предишен опит, тъй като всички служители преминават през теоретично и практическо обучение. Стартовата заплата на операторите е около 750 лв. на месец, като сумата включва бонус възнагражденията и пакета социални придобивки (ваучери за храна, транспорт и т.н.).