Трайчо Трайков: Национализация на ЧЕЗ е една от лошите страни на тази сделка

БСП се легитимира с говоренето си енергетиката, след като нищо добро не е направи в този сектор, посочи бившият енергиен министър

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков

Тази сделка с ЧЕЗ изглежда невъзможна. Много неща не се казват. Никой не казва кой застава зад „Инерком”. Това заяви в предаването „Тази сутрин" Трайчо Трайков.

Сделката е странна, защото банките или банката, които гарантират сделката, трябва да имат друга гаранция извън активите на "Инерком България". Гинка Върбакова ни говори едни неща, от които не можем да разберем нищо.

Продавачът има интерес да си вземе парите и следващият собственик да не изкарва неприятни факти, които да пречат на арбитражното дело.

Идеята да се национализира отново ЧЕЗ е едната лоша страна на тази сделка. Другата е, че БСП се легитимираха като страна, която може да говори за енергетика. Те никога не са свършили нищо хубаво и добро за енергетиката,  подчерта дебело бившия енергиен министър. 

Що се отнася до идеята на премиера АЕЦ "Белене" да се реализира като балкански проект, Трайков бе категоричен: "АЕЦ "Белене" започва от 20 млрд. Това е подът. Не може сега да се правят едни сметки и да си говорим, че следващите поколения ще плащат".