След Пеевски и БСП заговори за 5% ставка за хляба

Законпроектът на ДПС щял да бъде готов до седмица, след срещи с браншовите организации

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

След заявката на депутата от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски за намаляване на данъка върху добавената стойност (ДДС) на хляба на 5% днес парламентарната група на "БСП за България" обяви законодателна инициатива за намаляване от 20 на 5% на данъка за месо, мляко, брашно и продукти от брашно.

Пред "Дневник" зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев обяви, че техният законопроект за по-ниски ставки на ДДС ще е готов през следващата седмица, като преди това ще бъдат проведени срещи с браншови организации.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова каза още в парламента, че ще внесат законови поправки за данъчни облекчения за млади работещи семейства, на които ще се спестяват по 600 лв. годишно, както и предложения за преизчисляване на старите пенсии. Тя обяви, че е нужен сериозен разговор по приоритетите като преодоляване на демографската катастрофа и повишаване на доходите.

След като каза, че бившият член на БКП Бойко Борисов обявил, че комунистите умеели да харчат чужди пари, Корнелия Нинова допълни, че той хвърлял чужди пари през джипа.

Лидерът на БСП обяви още, че в редица европейски страни има безплатни детски градини и базисно здравеопазване.