Румен Овчаров за приватизацията: Костов беше притиснат от МФВ, такива бяха купувачите

Безспорни са икономическите ползи от АЕЦ "Белене", посочи още бившият енергиен министър

Румен Овчаров

Румен Овчаров

 Големият въпрос за АЕЦ "Белене" е чисто политически - дали е възможно да се случи проектът. Това обяви в студиото на БНТ бившият министър на енергетиката Румен Овчеров. 

Той прогнозира, че въпреки негативните реакции, проектът за "Белен" ще се случи, въпреки, че американският посланик твърди, че това е лош проект.

Смешно ми е как хора, които през 2012 г. си скубеха косите да ни обясняват, че АЕЦ "Белене" не ни е необходим, днес ни убеждават в обратното. Обясняваха ни как ще ги напляскаме руснаците, как няма договор. Не мисля, че Бойко Борисов е станал по-самостоятелен политически, ще трябва да погледаме, каза още Овчаров.

Според него няма проблем за икономическките ползи от проекта. Дефицитът в региона е над 40 хил. мегаватчаса, коментира бившият енергиен министър.

Бойко Борисов не иска да разследва приватизацията. Ако искаше - да беше запознал с "Булгартабак". Недоволството на хората е факт, посочи Овчаров. Иван Костов беше поставен под условията на МВФ. Не го оправдавам, но такива бяха купувачите тогава, брани политиката на бившия премиер Румен Овчаров.