Дьо Сад е чавдарче пред социолозите на Корнелия

Превратът, който готвят, изобщо не е пълзящ, както се изхвърлиха от управляващите

Маркиз дьо Сад, bТВ

Маркиз дьо Сад, bТВ

Светослав Пинтев

Понякога се чудя дали цял легион български социолози  не са последователи на небезивестния Маркиз дьо Сад, уви, покойник,  та

толкова горещо обичат БСП

Като дори не го крият особено.
Те никак не са егоисти в тази любов, напротив, раздават я щедро. Основната им задача очевидно е да се опитат  да убедят повечето от останалите българи също да я обичат. Една непосилна, направо

Сизифовска задача

 Нямат никакъв шанс, много ясно, но могат да направят да изглежда така. Поне в техните очи, разбира се. Те умеят така виртуозно да натамънят цифрите и да ги опаковат с лъскави приказки, че да изглежда като споделена любов, като тези на Дафнис и Хлоя, на Ромео и Жулиета,  едва ли не. Цял живот това са учили... Ама е време да си вземат парите от този, който ги е учил, както се изразяваше татко.
Успяват да убедят основно себе си и поръчителите, но и това им е напълно достатъчно, поне на този етап.
 Въпросният благородник, наречен маркиз дьо Сад,  е като невинно чавдарче пред примерите на кръстения на негово име садизъм, практикувани от партията от създаването ѝ, та поне до края на 90-те години на нашия век. Вероятно и до ден днешен е така, но тепърва предстои да разберем

какво ни готвят с Путин

Възможно е някои социолози да са стоплили, че Партията готви своеобразен преврат в типичния си стил  и да се задействат най-първичните им инстинкти за самосъхранение, но такива са по-скоро изключение от правилото.  „Правилните“ войничета отдавна са разположени по амбразурите.
А този преврат изобщо не е пълзящ, както се изхвърлиха от управляващите, които също имат огромна вина за  поощряването му, той е изграден по системата на мрежовия маркетинг ала Решетников.  Това  сега изобщо нямам намерение да го обяснявам, защото ще се отклоним от темата на днешния ни малък апотеоз на тази гилдия.
Друг път се чудя друго, дали в по-голямата си част  социолозите не са

офицери от КГБ

 Иначе няма как да си обясним зле прикритите им усилия да реабилитират БСП, да го направят на всяка цена. Колкото по-болшелишка и отвратителна става новата партийна линия, колкото по безсрамни са социалистите, толкова по-усложливи стават тези социолози-политолози. Готови са да оправдаят всяка сган с дълбокомислени слова, както си мислят. Ако можеха да ги чуят колко кухо звучат отстрани, щяха да си направят сепуко с боен вик. Това, разбира се е доста несполучлива, да не кажа тъпа, метафора. Те нямат доблест и достойнство за много по-малки неща, камоли за

ритуално самоубийство

Което не им пречи да водят към него ръководителите си, без да го съзнават.
Ще уточня само във връзка с въпросните социолози, че далеч не говоря само за кънчовците, мирчовците, мунчовците и др. такива откровени продукти на лукаво-лилавата мъгла на прехода, родила бляскави съсловия като мутри, социолози, политолози с демократско лустро и аленочервени сърца.

„Не че БСП е идеална, но печели борбата за по-малкото зло, разправя един такъв по БНР. Уникално безочие е да кажеш подобна безсмислица, както и това, че БСП обира протестния вот, а другите разчитат на купения.
По-малкото зло, Боже............
Що за неадекватност е това?
Или просто е една от

стратегиите на Решетников

Доста дебилни, между другото.

Сякаш геният на дипломацията Шарл Морис дьо Талейран, също покойник, както знаете, е казал точно за тях: „Езикът е даден на човека, за да скрива мислите си.“ А тази крилата фраза веднага ми напомни за

самата Корнелия Нинова

 Особено за думите й при регистрацията в ЦИК, които ще останат записани със златни букви в сърцето ми.
„Предстоящите европейски избори могат да сложат началото на промяната в България, но не просто една партия да си тръгне, а друга да седне във властта и да продължи, както досега. Евроизборите могат

да променят модела на управление

в последните 30 години, но всичко зависи от нашата активност", заяви  лидерът на БСП.
Има превид вероятно да се върне моделчето на онези 45 години, на което поднесе цветя при възцаряването си в Партията, завеждайки днешното Политбюро да се поклони пред паметника на Тодор Живков в Правец.
Нинова щедро започна да говори за европейски работи, даже за европейско бъдеще, което „добрият“ за нея Путин откровено се опитва да унищожи. Като европейските избори са една от важните  мишени.
Социолозите от коментираната тук порода са на крак, те са винаги готови да ни убеждават, че БСП е проевропейска партия, а не болшевишка и путинистка, което е безсмислено дори да коментираме.

И тук пак се сещам за Талейран, по-точно за думите, които император Наполеон му казва пред останалите висши сановници на империята, когато разбира, че е заговорничел срещу него с австрийския император.
„Господине, вие сте лайно в коприна“.