Писмо до Главчев от най-големите представители на туристическия бранш

Те настояват Зарица Динкова да остане министър

Димитър Главчев

Димитър Главчев

Едни от най-големите представители на туристическия бранш настояват Зарица Динкова да остане министър. Това става ясно от писмо, изпратено до служебния премиер Димитър Главчев. Под него са се подписали шефът на "Албена" Красимир Станев, собствениците на вериги от хотели Григор Фиданов и Венцислав Танчев, Веселин Данев - изпълнителен директора на "Либена България", Иван Грошев - председател на Асоциацията на инкаминг агенциите и Сийка Кацарова - председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация.

В писмото те посочват, че през последните месеци съвместно с Динкова като министър на туризма е започнала промяна в рекламата на България, чиято цел е да се върнем на европейската туристическа карта. Продължаването на тази политика било изключително важно за цялата страна и за Черноморието, което давало 70% от приходите в туризма.

Освен това Динкова установила конструктивна и насочена към конкретни резултати комуникация с туристическия отрасъл. Стартирала и редица инициативи, сред които и програма за маркетингова подкрепа на черноморските общини.

Туристическият бизнес страда от липсата на обективна подкрепа през последното десетилетие и запазването на Динкова като министър е много важно, за да продължат добрите резултати, убедени са представителите на бранша. Дипломатическият опит на Динкова пък давал възможност тя да създава добри контакти с най-големите европейски туроператори, с европейските власти и Еврокомисията.

В петък при връчването на мандата за съставяне на служебно правителство президентът Румен Радев заяви, че Главчев може да прави промени в предложените министри до края на деня в понеделник. В списъка с предложени министри за туризма е подадена името на продуцента Евтим Милошев.