Камикадзето билo в Пловдив преди 5 години

Терористът, който се взриви на летище “Сарафово” в Бургас на 18 юли, е посетил България и през 2007 година. Това заявил министър Цветан Цветанов по време на закритото заседание на парламента, посветено на атентата, споделят депутати пред BNews.

Цветанов в истерия, тропа по трибуната в парламента

Днешното закрито заседание на парламента извади от нерви шефа на МВР Цветан Цветанов, първият ни дипломат Николай Младенов и шефове на служби, които докладваха за атентата на летището в Сарафово.

Прехвърлиха тайно Брендо в Италия

Вчера с полет от летище София за Рим е било осъществено предаването на българските граждани Евелин Банев – Брендо (47 години) и М.Б. (36 години) на италианските власти, съобщават от МВР.

След 15 септември Марси Рийс сяда в стола на Уорлик

На 14 септември посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и се връща във Вашингтон, съобщиха от пресслужбата на американското посолството в София. Очаква се Уорлик да започне работа като заместник-специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши дипломат в офиса на Държавния секретар, уточняват от посолството. 

Турция не пуска студентите си в България

Петгодишните усилия на близо 3000 турски студенти в пловдивските вузове може да се окажат на вятъра, след като се осъмни в легитимността на дипломи за висше образование, издавани от българските вузове. 

Н. Младенов: Позицията ни към Сирия не е причина за атентата в Бургас

  Ние не можем да сипем безотговорни обвинения и да казваме кой е виновен за терористичния акт на бургаското летище. Израел има ясна позиция за това и обвинява директно Иран, но ние можем да говорим с такава конкретика, едва след като разследването приключи и бъдат установени истинските виновници. Това заяви в студиото на Нова ТВ външният министър Николай Младенов.