Шести избори без избор в Четвъртия путинистки рай(х)

Следващият мандат на Путин е незаконен и е време светът да му го каже!

Владимир Путин, президентски избори в Русия, Кремъл, ядрена война, нацизъм, Хитлер

Владимир Путин, президентски избори в Русия, Кремъл, ядрена война, нацизъм, Хитлер

Капитан I ранг о. з. Васил Данов, Атлантически съвет на България

В Руската федерация започнаха тридневните заклинания от магьосническия ритуал, провъзглласен като „редовни президентски избори“. Единственият кандидат, който разполага с шансовете да бъде избран, се казва Владимир Владимирович Путин. Според кремълската пропагадна кампания, този господин се кандидатира за първи път. Досега не е участвал в политическия живот, няма грешки и провали, а предшествениците са му оставили бляскаво наследство от триумфални победи, икономически възход и невиждан рейтинг сред биологичната маса, наричана российски избиратели.

„Незаконен!“

В. „Уошингтън поуст“ бе сред първите, които категорично заявиха, че „Следващият мандат на Путин е незаконен и е време светът да му го каже!“. 
Путин изобщо няма право да участва в изборите, защото Конституцията на Руската федерация от 1993 г. ограничава президентските пълномощия до два последователни четиригодишни мандата. Путин е на власт от 2000 г. и всякакви уж хитроумни юридически и политически комбинации не са в състояние да заличат впечатлението, че имаме среща с поредната цинична, нагла и примитивна подмяна на принципи, ценности и закони. Виждаме наглост и жестокост, така характерни за руските властници от Иван Грозни  (1533–1584 г.) до ден днешен.

Светът не е забравил, че между 2008 г. и 2012 г., след като изтекоха първите му два последователни мандата, Путин формално зае поста на министър-председател, като курдиса Дмитрий Медведев за марионетен президент. Вторият мандат на Путин (увеличен от четири на шест години) след ротацията с Медведев изтича на 7 май. 
При сегашната измама кремълският режим избра друг маньовър: още през 2020 г. чрез Държавната дума бяха прокарани повече от 200 конституционни промени, от които ще се запомни предложението на 87-годишната космонавтка Валентина Терешкова предишните мандати на Путин да не бъдат броени и от 18 март т. г. новият му мандат да започне „начисто“. Тоест, „от нула“. Така фокусниците бъркат в уж празния си цилиндър и вадят заек. Най-често бял. Какъвто предварително са сложили.
Несръчно скалъпените “поправки“ в руската Конституция дадоха основание на Европейския парламент след обстоен юридически анализ да нарече конституционните пируети на путинските законодатели „незаконно приети“.
Най-вероятно световните демокрации няма да признаят Вл. Путин за легитимен президент на Руската федерация, както отказаха да приемат законността на Николас Мадуро във Венецуела и на Ал. Лукашенко в Беларус.

Под призрака на Лукашенковия гаф

Московските политически технолози спазват указанията на Кремъл, дадени след беларуските избори през 2020 г. Тогава диктаторът Александър Лукашенко надцени популярността си и великодушно допусна до гласуване опозиционния кандидат Светлана Тихановская. Уж никому неизвестната Тихановская събра внушително мнозинство, след което Лукашенко нямаше друг ход да остане на власт, освен грубо да фалшифицира изборните резултати. Дебелашката измама изведе на улици и площади стотици хиляди беларуски граждани и само намесата на путинска войска и полиция спаси от крах режима на беларуския колхозник.
Ето защо Путин не допусна сериозна опозиция. Навални бе умъртвен от нечовешкия режим и от 300-дневните  карцери в руските затвори. Другите противници на кремълската хунта или са мъртви, или са в затворите, или отдавна са прогонени в чужбина.
Единственият наивник се оказа юристът Борис Надеждин, който сам не вярваше, че ще получи толкова мощна подкрепа, когато издигна кандидатурата си. Под петицията за Надеждин се подписаха стотици хиляди предимно млади руснаци, което отново стресна кремълския „лидер“ и Централната избирателна комисия намери дребни, уж технически неточности, за да елиминира регистрацията на Надеждин.
Сега срещу Путин са изправени някакви безлични „съперници“ от официално разрешените за опозиционни партии, които повече се боят да не кажат критична дума за войната срещу Украйна и по-често хвалят, отколкото критикуват руския диктатор.

116 000 руски граждани са подложени на репресии
Такива „рекорди“ не е имало дори в епохата на съветските лидери Н. С. Хрушчов и Леонид Брежнев. Путинският режим въведе драконови закони срещу инакомислието, срещу сдружаването и особено срещу най—скромната съпротива срещу агресивната, подла и престъпна война в Украйна.
Рязко порасна броят на политическите затворници. От 2018 г. насам руснаците, съдени или подложени на административни санкции за упражняване на свободата на словото, наброяват около 116 000 души. През изтичащия сегашен мандат на Вл. Путин са заведени и прикллючили повече политически процеси, отколкото при Хрушчов и Брежнев взети заедно.
Гласуването протича под засилена полицейска охрана, под зоркия поглед на службите за сигурност и на огромния брой „бдителни“ неправителствени организации, създадени от и във подкрепа на властта. Досегашните репресии смутиха и обезвериха и без това малцината смелчаци, готови да се изправят срещу отровителите от КГБ. В избирателните секции на гражданите е „предоставено“ правото да гласуват и по електронен начин, като трите дни, предвидени за изборите, дават възможност резултатите спокойно да бъдат фалшифицирани или натъкмени по най-удобния начин за предопределения победител.
Верни на принципа „Вържи попа да е мирно селото“, в някои области руските управници изключват интернета. По „технически“ причини: профилактика или авария в мрежата на частните мобилни оператори, лицензирани от КГБ.
В окупираните и незаконно присъединени към Руската федерация украински области местното население е принуждавано да гласува за руски президнт с материаллни и морални залъгалки и със заплахи за незабавни санкции при опити да бъде изразено мнение, различно от разпорежданията на окупаторите.  

„Готови сме за ядрена война“

В навечерието на „изборите“ кандидат-президентът Путин даде пространно интервю пред най-предания си прислужник и медиен съветник Дмитрий Кисельов. Винаги когато диктаторът е притеснен, когато режимът търпи неуспехи или предстоят важни събития, Путин вади ядрената карта и припомня на света, че ако нещо го предизвика, е готов да засипе планетата с „ядрена пепел“, както се изразява същият телевизионен „журналист“ Кисельов.
В интервюто, адресирано към вътрешната аудитория, Путин отново повтори баналните лъжи за справедливата руска кауза в Украйна, за мнимия икономически разцвет, преодолял санкциите на Запада и за единството между народ и лидер, измервано в постоянния рейтинг на диктатора. Рейтинг, който нникога не пада под 77-78 %. 
Путин излъга и че руската ядрена триада било „по—модерна“ от ядрените арсенали на САЩ и на другите западни държави. Той ли не знае колко са модерни остарелите ракети от Ракетните войски със стратегическо предназначение, за които от години пишат руски и международни наблюдатели?
Подпухналлият, с хлътнали и тревожно въртящи се очички подполковник (самият той или дежурният двойник) след двегодишния престой в строго охранявания бункер е заприличал на карикатура на самия себе си.
Този път възложиха на марионетката Медведев да огласи седемте точки от плана, понеже др. Путин бил зает с подготовката си за изборите. Арогантният план предлага на Украйна да се признае за победена и да се саморазтури в полза на агресора и да се обеси на площада. 

„Мирният“ план за Украйна също бе насочен към изборите

Кремълските мечтатели настояват суверенната държава официално да капитулира и да се разоръжи ("демилитаризация"); световната общност да потвърди "нацисткия характер" на сегашна Украйна и да подкрепи "денацификацията" на украинската държава. И още: ООН да лиши Украйна от статута на суверенна държава и да декларира, че забранява на всички държавни формации, наследили Украйна, да се присъединяват към каквито и да са военни съюзи без съгласието на Русия.
И още още: оставка на украинските власти и незабавни временни парламентарни избори; изплащане на репарации от „нацистка“ Украйна на миролюбива Русия. И накрая: следващият украински парламент официално да признае, че цялата украинска територия е част от Русия и да приеме акт за "обединение", който да включи украинската територия в Руската федераци!
Дори безнадеждно нелечим психопат в най-разюзданите си кошмари не би стигнал до подобни умотворения. 

Призракът на Навални още дълго ще стряска кремълския параноик

Колкото и да се правят, че нищо особено не е станало и че Алексей Навални бил починал от „естествена смърт“, наследниците на Дзержински и на Берия разбират, че не могат да разчитат на доверие извън близкия си кръг и платени приятели като Виктор Орбан. 
Предизвестената смърт на Навални лиши от разумни аргументи привържениците на тихата дипломация, на мирните преговори и учтивите маниери с руската тирания. И най-наивните политически и религиозни дейци вероятно проумяха, че подполковникът от КГБ няма полезни ходове, че оръжейните, финансовите, материалните и моралните му ресурси са на привършнвване. Нищо, че в момента засипва украинските войски и градове с ракети и дронове, докарани от Северна Корея и Иран. Че нощем избива по 18-20 мирни жители в съкровищницата на световното културно наследство Одеса. Че крие и отказва да върне отвлечените 20 000 украински деца. Че продължава да нарушава всички конвенции и международни договори, забраняващи военните престъпления и престъпленията срещу човечеството, геноцида, терористичните и екологичните атаки срещу мирно население.

Западът не е невинен

В този момент за кой ли път се питаме кой, как и защо позволи на маломерния съветски копой Вовка Путин да седне на трона на най-голямата по територия ядрена сила и близо четвърт век да тормози народа си и да плаши световната цивилизация с изпреварващ ракетно-ядрен удар?

Редно е да се върнем към нелепия американски президент Барак Обама, който мечтаеше да рестартира отношенията с Русия. Или към също толкова нелепия Джордж Буш-младши, който се бе вгледал в очите на Путин и в очните му дъна бил съзрял ембрионални зачатъци на добрина. 
Не по-малко нелепият Доналд Тръмп също смяташе, че Путин е страхотен човек. Да не говорим за германския канцллер Герхард Шрьодер, който предаде държавата и партията си, за да седне в борда на Газпром срещу нечувано за времето си възнаграждение.
Спомням си и комедийния италиански премиер Силвио Берлускони, който ходеше с Путин по купони. 
Даже британският пудел Тони Блеър бе пленен от дискретния чар на чекиста Володя, за да го посрещне с почести в Лондон и да му уреди аудиенция при кралицата.
Всички те мечтаеха за мир. За евтини руски газ, петрол, инвестиции и диаманти. Колкото може повече. Е, нейде в Грузия били влезли руски агресори и отхапали двайсетина процента от земята й. Такъв им бил късметат на грузинците. Приехме резолюции в тяхна поскрепа. И даже отправихме остри ноти.
Да, през 2014-а неидентифицирани зелени човечета превзели Крим и нахлули в Донецка и Луганска области. Но ние веднага се възмутихме, свикахме извънредно заседания на ООН и даже приехме яловите Мински споразумения! Какво повече да направим?!
Така я карахме до днес.

А днес имаме основание да се доверим на Бил Браудър, един от най-големите чуждестранни инвеститори в Русия. След като става свидетел на жестокото умъртвяване на руския адвокат Сергей Магнитски, Бил Браудър дава сериозен принос за приемането от Конгреса на САЩ на глобалния закон „Магнитски“. 
Бил Браудер твърди: „Мога да кажа, че Путин винаги е бил мошеник. Винаги е бил убиец. Мисля, че това, в което превръща Русия, най-много прилича на Северна Корея. Докато Путин става все по-изолиран в света и продължава да носи болка, страдание и трудности на народа на Русия, всичко, което ще получи в замяна, е гняв. И единственият възможен вариант за него е да стане още по-репресивен. А колкото по-репресивен е той, толкова по-изолирана и по-агресивна ще бъде Русия“.
Да се надяваме, че светът най-сетне разбра с кого си има работа. Убеди се, че в московския бункер се е сврял коварен, безмилостен и непредсказуем маниак, който в миг на агония може да хвърли човечеството в ядрен Апокалипсис.