Гинка Върбакова за сделката с ЧЕЗ: Банкова институция ще ни предостави кредит

"Инвестираме в добре работещ бизнес и ще го развиваме устойчиво", заяви за БТА Гинка Върбакова, собственик на фирмата "Инерком България", която ще купи активите на енергодружеството ЧЕЗ в България.

"Усилията ни ще бъдат насочени към постигане на максимална сигурност на доставките и повишаване на качеството на услугите", допълва тя.

"Инерком" участва самостоятелно в процедурата. Ще бъдем подкрепени единствено от уважавана банкова институция, която ще ни предостави кредит. Това ще стане на базата на конкретни критерии, свързани с нашия бизнес и кредитно досие", подчертава Върбакова.

"Инерком България" е част от група компании, които вече 10 години работят в областта на енергетиката, енергийната инфраструктура и строителството.

"Основната ни дейност до момента е свързана с изграждане на централи и производство на електроенергия от ВЕИ. Групата притежава 6 действащи фотоволтаични централи, с обща мощност около 23 МВТ", посочва тя.

Гинка Върбакова е на 43 години. Участва в управлнието на 23 фирми и е собственик в 4. През 2006 г. Върбакова е регистрирана като „земеделски производител” с дейност отглеждане на зърнени и бобови култури. От 2011 г. е в управлението на „Солар грийн енерджи” за соларни панели.

Член на управителния съвет и на Българската фотоволтаична асоциация. От асоциацията не коментират имат ли фирмите на Върбакова капацитета да управляват най-голямото енергодружество у нас.