И ти ли, Слави? И ти ли си защитник на агресията на Путин?

Светослав Пинтев

И ти ли, Слави?  И ти ли си защитник на агресията на Путин? Нали беше патриот. Български, доколкото си спомням.

Защо ли питам? 

Слави Трифонов демонстрира в шоуто си снощи що за политик ще бъде. С пропутински уклон, а такива недоразумения и без това си имаме достатъчно. Думите му от снощи малко се различаваха от тези на неговия близък приятел и градски Румен Петков, казани тази сутрин в една телевизия. Румбата ни обясни надълго и широко колко невинна е Русия, колко лоши са западните съюзници. Те си измислят всичко, за

да прецакат белоснежния Путин 

 Трифонов и Петков сякаш са си плюли в устата, ще кажеш, че са агенти на внимание. 

 Ето какво каза Слави в шоуто си: 

"Уважаеми зрители, от известно време насам целият свят се занимава с опита за убийство на руския шпионин Скрипал и неговата дъщеря с нервнопаралитично вещество в Англия. И въпреки това, че няма обективни доказателства по смисъла на международното право и закона като такъв въобще, страните от целия свят се надпреварват да експулсират руски дипломати, твърдейки, че тъй като вероятно руснаците са виновни, те - руснаците - трябва да бъдат наказани. Добре бе, уважаеми зрители, как така за едни хора са важни доказателствата, а за други са важни вероятностите? Кой го определя това?"

Трифонов и Румен Петков трябва да четат, за да са информирани, както навярно се досещат. Ако не им е достатъчна само пропагандата на Путин, което ни се струва твърде вероятно.  Остап Бендер беше казал, че 

който не чете вестници трябва да бъде убиван на място

Ние не сме толкова крайни, но смятаме, че поне не трябва да говори по телевизията. 

 Ще им припомним, че Кремъл е подозиран за убийства на поне 20 руснаци във Великобритания. Скандалното е, че Лондон търпя това толкова дълго. 

Най-ужасното от тези убийства е доказано

 Изводът от публичното разследване на убийството на бившия офицер от КГБ Александър Литвиненко е добре известен. Той беше оповестен през 2016 г. 
Бившите офицери от КГБ Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун, единият  депутат от Думата, са отровили Литвиненко, използвайки с радиоактивен изотоп полоний. 
Той, апропо, като Новичока се произвежда само в свръхсекреттен завод в Русия.
А в КГБ бивши няма, както и сами се досещате. 
 Според изводите от доклада на публичното разследване, Владимир Путин и членовете на неговата администрация имат мотиви за убийството на бившия руски агент, който бе един от най-острите критици на режима и управляващите в Руската федерация. 
Да не кажем, че разкри с документи как КГБ/ФСБ е взривявало руски блокове в Рязан, за да оправдае втората Чеченска война.
Основните изводи на ръководителя на разследването сър Робърт Оуен бяха „Аз съм уверен, че Литвиненко е починал от смъртоносна доза полоний-210, който е приел с чаша чай в хотел „Милениум” на 1 ноември 2006 година. Той е направил това /пил от този чай/ не случайно и не с цел да извърши самоубийство. Той е бил преднамерено отровен.” 
От Андрей Луговой и Дмитрий Ковтун, разбира се.
„Москва няма да приеме присъдата на британския съд по случая Литвиненко“, отговори 
Кремъл.  
Вероятно този отговор е единственото доказателство за Румен и Слави. 
Сега

за случая „Скрипал“ 

Британското правителство е споделило „безпрецедентна разузнавателна информация“, за да убеди другите, че Русия е извършила първата атаката с химическо оръжие в Европа след Втората световна война, пише британският вестник The Independent.
Това е било необходимо за да бъдат убедени 23 страни и НАТО да изгонят руски дипломати, цитира "Фокус", както вече съобщихме.
Материалите, които са представени включват „чувствителни“ доклади от военната изследователска лаборатория в Портън Даун, както и обяснения как са били получени.
Свръхсекретната информация, която обикновено се споделя обикновено само между „петте чифта очи“:Великобритания, САЩ, Австралия,Нова Зеландия и Канада, този път е представена и на други съюзници. 
Това е положението? Другото е да си рупор на една чужда   пропаганда.