Борисов: Ето това няма да ми прости Корнелия! (Видео)

Пореден завод, това е индустриализация и повишаване на дохода, заяви министър-председателят в Добрич

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Чест за нас е да сме тук и да ви видим. Пореден завод, това е индустриализация и повишаване на дохода. Трябва да задържим хората в региона. Това заяви премиерът Бойко Борисов на откриването на завод за преработка на слънчоглед в добруджанско село.

Заедно с премиера са министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"80% от износа тук е за Китай и Европа. Искам да благодаря на инвеститорите, но и на вас, работниците. Ако не бяхте вие, нямаше да има инвестиции. Вие сте златни", заяви още Борисов.

"Това, което виждате, от нула е построен нов завод. Доволни са тук от заплащането. Италиански машини, български слънчоглед и суровина, най-модерни технологии. Изнасят за целия Европейски съюз, чак и до Китай. Не стига слънчоглед, въпреки че има много в България. За съжаление внасят и работници. Дуалното обучение се оказа много успешно. Преди да се появи ГЕРБ на картата, Карапелит беше унищожен, а ние правим заводи. Създали сме с колегите идеални условия за работа. Виждате, на ден се откриват завод след завод. Не ме интересуват тези госпожи (б.а. Нинова и Йончева, които тази сутрин дадоха съвместно интервю за bTV). Пътувам, няма да им вляза в тона. Нея я отстраниха, като беше зам.-министър, тя да си каже за какво", посочи премиерът.

"Олигарсите дават много пари, ние казахме, че можем да намалим субсидията. Но като дойдат избори, ще започнат да чукат по вратите и да казват "Дайте пари". Законът за субсидиите БСП го направи, не съм го направил аз", каза още Борисов.

Корнелия Нинова няма какво да ме обвинява в корупция. До колкото помня тя беше уволнена като зам.-министър. Нека тя да отговори защо беше освободена, добави премиерът.

Докато се снимаше с хората и разговаряше с тях, Борисов коментира: "Ей, това няма да ми прости Корнелия".

Борисов бе поздравен и от кмет на БСП, който му заяви, че е доволен от него и че проблеми има, но те се решавали.