Кличко и Джошуа се разбраха - играят мач за световната титла

Сделката между двамата е налице, финансовите условия са договорени, отбелязва промотърът на британеца Еди Хърн

Антъни Джошуа и Владимир Кличко постигнаха договорка за мач, в който ще бъдат заложени три от четирите световни титли в свръхтежка категория.

Промотърът на британския боксьор Еди Хърн заяви, че официалното потвърждение ще е факт следващата седмица.

По думите му остава само сблъсъкът да бъде ратифициран от боксовите организации. Джошуа държи световната титла във версия IBF, а по всяка вероятност ще бъдат заложени и двата овакантени от Тайсън Фюри пояси - на WBA и WBO.

"Сделката между двамата е налице. Финансовите условия са договорени. Имаше проблем с една от американските телевизии, но и той беше разрешен. Остава мачът да бъде ратифициран и да подпишем документите. Надявам се до два дни да имаме официално съобщени", каза Хърн пред "Би Би Си".

Най-вероятно мачът между Джошуа и Кличко ще се състои на 26 ноември в "Манчестър арена". На тази дата 27-годишният британец има насрочена защита на пояса си.

Джошуа стана олимпийски шампион в Лондон през 2012 г., след което се насочи към професионалния ринг, където има 17 победи в 17 мача със 17 нокаута. Той спечели пояса на IBF през април, а оттогава направи една успешна защита.

Кличко не беше губил в продължение на 11 години, преди миналия ноември изненадващо да бъде свален от световния връх от Фюри. Оттогава 40-годишният украинец не се е боксирал, тъй като очакваше втори мач с британеца.

Реваншът обаче така и не се състоя. Фюри два пъти го отлагаше по "медицински причини", а вторият път се оказа, че е дал две положителни проба за кокаин. Британецът призна, че редовно употребява алкохол и кокаин, за да се бори с депресията си.

В четвъртък Професионалният боксов съвет на Великобритания oтне състезателния му лиценз. Това се случи само няколко часа, след като световният шампион в свръхтежка категория се отказа от титлите си във версиите WBО и WBA, за да се лекува.