България се изправя срещу Франция, Швеция и Холандия в квалификациите за Мондиал 2018

Отборите бяха разпределени в седем групи по шест тима и две по пет. Лидерите на всяка една група се класират директно, а осемте втори тима ще играят плейофи

България ще трябва да се бори с Люксембург, Беларус, Швеция, Франция и Холандия в квалификациите за Мондиал 2018, който ще се проведе в Русия. Лъвовете попаднаха в четвърта урна, заедно с Турция, Словения, Израел, Ейре, Норвегия, Фарьорски острова, Черна гора и Естония.

Отборите бяха разпределени в седем групи по шест тима и две по пет. Лидерите на всяка една група се класират директно, а осемте втори тима ще играят плейофи. На събитието в Константиновския дворец ще вземат участие представители на пет от шестте континента, като ще отсъстват хора от Азия, където в момента се провеждат квалификации. 

В жребия участваха 141 отбора. Церемонията се води от известния руски модел Наталия Водянова и телевизионния водещ Дмитрий Шепелев. Процесът по жребия беше теглен от генералния секретар на ФИФА Жером Валке, който беше подпомаган от именити футболисти. Световното първенство по футбол през 2018 година ще се проведе от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града в Русия - Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новогород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург.