Без Скримов и Гоцев на европейското по волейбол

Скримов, който бе титуляр в състава, не успя да проведе пълноценна подготовка заради проблеми с рамото

Тодор Скримов и Светослав Гоцев няма да вземат участие в европейското първенство по волебол. Скримов, който бе титуляр в състава, не успя да проведе пълноценна подготовка заради проблеми с рамото. Той дори бе на преглед при известният специалист проф. Джузепе Порчелини, но и след предписаната му програма нападателят продължава да чувства болки в рамото. Скримов не успя да играе и на финалите на Световната лига, заради разкъсване в прасеца.

Гоцев, който пък бе титуляр на Европейските игри в Баку, отпадна заради желанието на селекционера Пламен Константинов да използва трима разпределители. То е продиктувано от проблемите на Андрей Жеков с левия глезен. След завръщането си от преглед в Париж разпределителят направи две пълноценни тренировки и Константинов реши да го включи. Абсолютен дебют на такъв форум ще направи Любомир Агонцев, а Георги Братоев се очертава като титулярен разпределител за откриващия мач с Германия в петък вечерта.

Ето и състава: разпределители: Андрей Жеков, Георги Братоев и Любомир Агонцев; диагонали: Владимир Николов и Николай Учиков; посрещачи: Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Станислав Петков и Мирослав Градинаров. Центрове: Виктор Йосифов, Николай Николов и Теодор Тодоров; Либеро: Теодор Салпаров и Владислав Иванов.