Цветанов: С възстановяване на спортните бази ще върнем децата на спортните площадки

В последните 4 години в цялата страна се наблюдава възстановяване на спортните бази, които рухнаха в последните 25 години

Трябва да се търсят възможности за основен ремонт на стадион „Плевен“, защото Плевен заслужава да има модерен стадион и модерна спортна зала. За последните 25 години спортните бази рухнаха, но през последните 4 години в цялата страна се наблюдава активна дейност по възстановяването им. Само така можем да върнем децата на спортните площадки. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с общинския футболен клуб „Спартак“ в Плевен. Заедно с него бяха председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен проф. Димитър Стойков. Цветанов обясни, че още по време на първото правителство на Бойко Борисов е бил увеличен бюджетът на Министерство на младежта и спорта, което е позволило изграждане на много нови зали в страната. „В Плевен в момента тече строителството на спортна зала, която ще бъде готова през следващия мандат на общинското ръководство от ГЕРБ. Всеки политик иска да се снима с известни спортисти, но трябва и да умее да поема ангажименти за развитието на спорта“, подчерта Цветанов.

„Досегашното общинско ръководство винаги е съдействало на всички спортни клубове в Плевен, но не е по силите му само за един мандат да се справи с проблемите, останали от управлението на Плевен в годините назад. Затова трябва да продължим да работим за видими резултати в Плевен“, заяви Цецка Цачева.

„Плевен има потенциал за европейска столица на спорта. Построени са нови спортни площадки, игрища, на стадион „Плевен“ е направен частичен ремонт, предстои той да бъде напълно обновен. За новия мандат залагаме на проект за игрище с лекоатлетическа писта и покриване на тенис-кортовете в Кайлъка, за да могат да се използват и зимно време“, подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен проф. Димитър Стойков.

Кметски избори 2015