Стоичков: Оказах се прав за тинята в БФС и националния

Той беше категоричен, че не се вълнува от последните скандали около националния отбор и БФС, но се потвърждавали всички 'мръсотии' в българския футбол

„Не съм роднина на баба Ванга, но това, което казах навремето за националния отбор, за БФС и за цялата тиня въобще, се потвърждава отвсякъде на сто процента.” Това заяви бившият национал и селекционер Христо Стоичков пред "Труд".

Той беше категоричен, че не се вълнува от последните скандали около националния отбор и БФС, но се потвърждавали всички "мръсотии" в българския футбол, за които е говорил в последните години. Докато беше треньор на "Литекс", носителят на "Златната топка" за 1994 г. атакуваше остро Борислав Михайлов и изпълкома на БФС, като това беше свързано с идеята да се кандидатира за президент на футболния съюз.

Заради отлагането на изборите обаче бившият нападател на "Барселона" реши да се насочи към ново поприще и стана коментатор за мексиканска телевизия. "Няма какво да кажа за поредните скандали. По-точно не искам. На друга вълна съм. Бързам, защото съм още на деветата дупка. Но не на кавала, а на голф игрището”, каза в заключение голмайсторът от САЩ` 94.