​Кубрат Пулев: Кличко ще ме съди - нека, това не ме притеснява

Кобрата разкри още, че е бил притискан от адвокатите на боксовата легенда да не повдига въпроса за допинг-контрола

Владимир Кличко и компанията му К2 ще съди българският боксьор Кубрат Пулев, зарази постоянните обвинения на Кобрата, че украинската легенда в бокса взема допинг. Това стана ясно от думите на самия Пулев по време на днешната пресконференция.

"Не знам дали Кличко взема допинг, но действията му, постоянният му отказ да дава проби, ме карат да си го мисля това нещо. А и всеки е нормално да си го мисли. В момента даже Кличко и К2 ме съдят за думите ми... за това, че съм казал, че може би взема допинг", разкри Пулев.

Той поясни, че природата му такава, че обича да казва нещата направо, а не да ги премълчава. Освен това Кобрата сподели, че той е бил подложен на постоянен допинг-контрол по време на подготовката за мача.

"Скъсаха ме от проверки - през цялата ми подготовка. Всяко идване в България веднага ме проверяваха. Идвам си в България, още не е минал и 1 час и ме намират, за да ме проверяват. Връщам се в Берлин, веднага ми се звъни на телефона, още на летището ме намират и ми казват: "Г-н Пулев, проверка". Така беше при мен, а него никой не го пипаше. Аз показах, че съм чист, всичко ми е чисто. При мен нещата бяха по правилата. Всичките ми искания и молитви останаха глас в пустиня. Но вината за загубата си е моя, не се оправдавам", коментира открито Кобрата.

Той сподели още, че е бил притискан от адвокатите на Кличко и от К2 да не повдига темата за допинг-тестове, защото съм нямал право. Така са мислели да го разконцентрират, но не са успели. Кубрат Пулев приема спокойно факта, че ще го съдят, не е притеснен, защото не се отказва от думите си, друг е въпросът какви са основанията да му бъде заведено дело. Но понеже К2 е спечелила търга за организиране на мача, те определят и правилата, коментира още Кубрат Пулев.