И пак победа, пак победа за ЦСКА!

Вечното дерби на България има един тотален хегемон през 2014 година и това е ЦСКА. Отпадналият безславно и срамно от молдовския Зимбру преди дни тим на Стойчо Младенов за пети пореден път нокаутира Левски в мач от първенство и за четвърти поред в последните пет месеца след 2:0 на “Васил Левски”.

Екзекутора на Ливърпул се превърна в кошмар за 100-годишния клуб, чийто ръководители и играчи продължават да причиняват невероятни главоболия на своите фенове с пълна сила. Героят за “червените” се бе Антон Карачанаков, който със срахотно изпълнение на фаул откри в 47-ата минута, а след това асистира отлично на Сержиу Буш за първия му гол за ЦСКА в 55-ата минута. Червеният картон на Маркиньос в 63-ата минута и последвалия поради бурна реакция на Младенов не попречиха да бъде запишен пореден успех. Луис Педро пък в 83-ата минута демонтрира колко е безсилен тима му срещу “армейците” през последната година, като също за втори жълт картон бе изгонен. Успехът изстреля ЦСКА на първо място в класирането с актив от шест точки след победите над Литек и “сините”, като след второто място миналата година целта е една – титлата след такъв старт в първенството. Младенов направи шест промени. 

"Червената" aгитка се настани и изпълни до краен предел сектор "А". Той обаче е в опасна близост до сектор "Б", където по традиция са ултрасите на "Левски". Те бойкотираха слабото представяне на армейците в Молдова


Още преди началото на дербито двете агитки започнаха със закани и мятане на предмети въпреки че между тях имаше солиден кордон полицаи. Репортер на БЛИЦ видя как фенове на "Левски" подпалиха няколко седалки, които вероятно щяха да полетят към централния сектор "А", но Владимир Владимиров-Гугутката спря намерението на хулиганите. В журналистическата ложа също е пълно с фенове. Полицаи вече влязоха в контакт с част от "синята" агитка.