Левски и Главболгарстрой скъсаха, нова фирма ще гради сектор "А"

Причината е, че дължим пари, обясни изпълнителният директор на сините Иво Тонев

"Главболгарстрой прекратява дейността си по строежа на сектор "А". Юристите работят по този казус и ще прекратим взаимоотношенията си по възможно най-коректен начин. Утре или другата седмица ще подпишем с друга фирма, която следващата седмица ще започне довършването на сектор "А"".

Това сподели изпълнителният директор на Левски Иво Тонев на пресконференция.

По негови думи "сините" дължат сума на строителната фирма, като това е било основната причина да се стигне до провалената сделка.

"Не всеки 30 дни на сайта на клуба ще излиза информация как върви строежът. Това го правим заради нашите "доброжелатели". Сумата, която е необходима сектор "А" да може да приема публика е три милиона лева. Козирката струва още 2.8 милиона. Тя не може да бъде изградена в България, тъй като няма фирма у нас, която може да изгради носещите профили. Така, че затова казвам, че през септември "А" сектор няма да има козирка. Нейното изработване изисква два месеца, а поставянето дведасет дни. Ако нещата се развият благоприятно, може в края на годината да поставим козирката", добави още Тонев.

"Договорката ми с Батков е той да даде парите за седалките на сектор "А". Те ще струват 300-350 хиляди лева. С риск да си навлека гнева на част от феновете, ще кажа, че е правилно един стадион да бъде продаден. Тоест, да вземе името на дадена фирма, която ще плаща за това нещо. Доста големи отбори работят по този начин - Байерн, Арсенал, нека не ги изброявам всички. Следващата цел би трябвало да е сектор "Б". Един емблематичен сектор, този на феновете, на агитката. Той може да се изгради за 5-6 месеца, тъй като е доста по-евтин и няма толкова сложна инфраструктура. Но аз не бих се нагърбил да взема такова решение. Ако феновете са съгласни, аз съм ок", завърши "синият" директор.