Гоце мина в нелегалност - не вдига телефони на АБВ

Остава под въпрос колко искрена и принципна е позицията на Първанов за неговата оставка

В истински смотаняшка ситуация изпаднаха депутатите от АБВ, когато разбраха, че лидерът им, ще си подаде оставка, защото са го предали, гласувайки в подкрепа на дълга. Те го търсят по телефона, а той - потънал в дън земя, прави се на обиден и недосегаем.

Не успяхме да се свържем с Първанов по телефона, за да го уведомим, че има промяна в позицията ни за дълга, шикалкави Иван Иванов, предизвикайки смях сред журналистите.

От думите му стана ясно, че народните представители се доверили изцяло на мнението на Борислав Борисов. Смятали, че като бивш шеф на УНСС е наясно за ползите и вредите от заема. Когато той решил да гласува „за”, всички го последвали. Везните наклонили в полза на дълга и заради уверенията, които получили от финансовия министър Владислав Горанов, че с 2 млрд. ще бъде подкрепен средният и малък бизнес, продължиха с обясненията народните избраници на Първанов.

Замълчаха обаче най-верните хора на Гоце - Румен Петков и Борислав Борисов, които не отрониха и дума за поредната оперетна изява на азбукарите. Така и не стана ясно доколко искрена и принципна е оставката на Първанов, или не е пореден политически ход, зад който се крият други, нечисти намерения.